podgoreniiAnsamblul de dansuri populare „Podgorenii Păuliș” – ansamblu constituit din elevii școlii din localitate – este coordonat de Simina Dîmb, directoarea Căminului Cultural, ea însoțindu-i pe copii peste tot. Instructorul Ilie Macovei face repetiții săptămânale, frumoasele rezultate având la bază zeci de ore de repetiții și efort, pentru ca totul să fie perfect. „Podgorenii“ au în repertoriu nu mai puțin de cincisprezece dansuri diferite, cel mai bine primit fiind dansul local de Păuliș, „fala” păulișenilor – aplaudat întotdeauna la scenă deschisă; urmează Suita de Banat – un dans complex care durează aproximativ 10 minute; la cele două se adaugă: Dans de Secusigiu, Suita de pe Valea Mureșului, Suita de la Ineu, Dans de Craiva, Suita de Fagaraș, Suita de Hașmaș, Suita de Crihalma și Sorocul – dans specific băieților. Dintre dansatorii actuali pot fi enumerați: Alexandra Suciu, Alexandru Suciu, Patricia Pantâr, Sebastian Stoica, Paula Pasăre, Denis Homoki, Andreea Covaci, Cristian Alexa, Cătălin Culda, Andreea Gugeanu, Maria Costache, Liviu Boiciuc, Cătălin Negrea, Cătălina Negrea, Dănuț Dănilă, Paula Morar, Melinda Moștior și Alexandra Stoica. Alături de dansatori, se află o mică și talentată solistă vocală, în vârstă de 7 ani, Andreea Covaci. Aceasta încântă spectatorii cu vocea ei frumoasă și gingașă, toată lumea prevăzându-i un viitor deosebit.
„Acești tineri talentați – ce fac cinste comunei Păuliș și Podgoriei Aradului întotdeauna când urcă pe scenă, impresionând publicul cu talentul lor nemaipomenit – iubesc dansurile populare și apreciază cultura tradițională românească care datorită lor – și a altora ca ei, va dăinui în viitor. «Podgorenii» participă la diverse activități și evenimente culturale cum ar fi: zile ale orașelor, diferite spectacole și manifestări artistice, festivaluri și emisiuni televizate. Tre­- buie spus că ansamblul dispune de frumoase costume tradiționale, achiziționate cu sprijinul autori­tăților publice locale și a sponsorilor, costume care sunt autentice și specifice zonei comunei Păuliș“ ne preciza Simina Dîmb, directoarea Căminului Cultural.
Alături de acest ansamblu a fost întotdeauna și primul edil al comunei, profesorul Petru Nicoară care a oferit sprijin necondiționat acestor tineri. Domnia sa le-a oferit aceeași susținere în toate activitățile viitoare propuse, fiind recunoscut pentru susținerea pe care o acordă în permanență școlii – atât pentru activitatea educațională cât și pentru acțivitățile sportive ori culturale.

Recomandările redacției