delegatia pecicanaCunoscutul ansamblu folcloric „Păstrătorii Tradiției“ din Pecica s-a întors recent din Italia, de la unul dintre cele mai longevive festivaluri internaționale de folclor din Europa.
Ajuns la a XXXV-a ediţie, Festivalul Internaţional de Folclor „Valle di Comino” din Atina – provincia Frosinone, regiunea Lazio din Italia, festivalul a reunit ansambluri folclorice şi formaţii de dansuri din Polonia, Italia, Paraguay, Honduras şi România. Spectacolele au avut loc în fiecare seară, cele patru zile de festival încheindu-se cu o gală de folclor cu participarea tuturor formaţiilor.
Pe lângă frumusețea evoluțiilor folclorice, delegația pecicană – din care a făcut parte și edilul Petru Antal a prezentat și câteva din produsele pecicane, pentru aceasta ducând cu ei pachete cu produse tradiţionale – printre care, la loc de cinste s-a regăsit Pita de Pecica, produse atestat la nivel naţional.
„Din discuţiile purtate cu organizatorii, cu reprezentaţii administraţiilor locale din zonă a reieșit limpede că italienii sunt interesaţi de tradiţiile şi cultura românească originală – aici «Păstrătorii Tradi­ției» fiind cei mai de succes ambasadori – dar şi de oraşul Pecica, fi­rește. Sunt deschiși la a continua colaborările de acest gen și în această manieră“ – sublinia primarul Petru Antal.

Recomandările redacției