Ansu Fati e cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor

0
556

Ansu Fati, jucătorul Barcelonei, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor. Puștiul echipei catalane a marcat, în minutul 86, la scurt timp după ce a intrat pe teren, pentru 2-1, în fața celor de la Inter, meciul fiind disputat la Milano. Ansu Fati a marcat la vârsta de 17 ani şi 40 de zile, doborând recordul lui Peter Ofori-Quaye, care a punctat la vârsta de 17 ani şi 195 de zile pe vremea când era la Olympiacos (sezonul 1997 – 1998).
Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la şase ani și joacă la Academia Barcelonei din 2012. A debutat la echipa mare a catalanilor la data de 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al Barcelonei după 1941.
E cel mai tânăr jucător din istoria clubului care activează în cupele europene, avea 16 ani, 10 luni şi 14 zile atunci când a debutat. A devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la data de 31 august, când a punctat în campionat în fața celor de la Osasuna
FIFA şi-a dat acordul pentru ca Ansu Fati să joace în Naţionala Spaniei, acolo unde a debutat deja la tineret. A semnat un nou contract cu Barcelona zilele trecute. Acordul inițial expira în 2022, iar acum înțelegerea durează până în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.