Din formații ce s-au bătut la promovare până în ultimele runde cu CSM Reșița, Lipova și Dumbrăvița par simple echipe de pluton în acest sezon. Cel puțin startul a fost sub așteptări din partea ambelor echipe, așa că e greu de anticipat ce se va întâmpla în duelul de astăzi, de la Pâncota, începând cu ora 15. Cert este că ambele formații vin după vicorii: 2-1 pentru Lipova, la Pecica, respectiv 3-1 pentru Dumbrăvița cu Sebișul.
Pe același teren în urmă cu un an, „șoimii” o bătea pe formația lui Bălu la scor de polo:
7-2, însă de atunci datele problemei s-au schimbat puțin în special la nivelul atacului echipei lipovane. Golgheterul Trabalka joacă acum în tricoul Craiovei, iar fosta sa echipă a avut evidente probleme la finalizare. Lucrurile s-au mai îmbunătățit în ultimele runde, cu Becicherec și Pecica, însă e clar Flavius Sabău
și-ar dori și mai mult de la echipa sa ca rezultat al fotbalului ofensiv pe care-l prestează.
Unul dintre fotbaliștii cu aport pe faza de atac a venit în această vară de la Cermei și s-a impus în „11”-le lipovan pe benzi. În ultimele meciuri, Michel Vlad a evoluat în dreapta, pe picior schimbat, el fiind cel de care a pornit faza din care Rusu avea să înscris golul succesului din derby-ul de la Pecica. „Exersăm mult atât fazele defensive, cât și ofensive, sunt sigur că ne vom îmbunătăți randamentul. Vom da goluri și vom lua tot mai puține și mai rare. Cu Dumbrăvița va fi greu, dar nu ne temem de ei. Au o echipă experimentată, cu jucători foarte buni la acest nivel, un lot echilibrat pe posturi și un antrenor care a activat și în Liga 1, chiar dacă în postura de secund. Poate că sunt ușori favoriți în acest debut de campionat dacă ne uităm la clasament, dar noi muncim mult și vrem să arătăm că poziția din clasament nu reflectă valoarea noastă. Nu suntem o echipă de mijlocul seriei și ne propunem să legăm victoriile după această frumoasă victorie de la Pecica. Avem două meciuri foarte grele, acasă cu Dumbrăvița și apoi o deplasare la Ghiroda, ambele din Timiș, rivalii dintotdeauna ai arădenilor. Dacă reușim să câștigăm ambele meciuri, am urca foarte mult în clasament”, a spus fotbalistul de 24 de ani crescut de UTA.
Marcator al unei „duble” cu Becicherecu Mic, Vlad Filimon revine după suspendare, absenții rămânând accidentații Gherasim și Dobrean. De menționat ar mai fi că Lipova și Dumbrăvița
s-au întâlnit și într-un amical în această vară, în Timiș, iar „alb-albaștrii” au câștigat prin reușita lui Prună. Cert este că „alb-verizii” au strâns cu 4 puncte mai mult (13) decât partenerii lor de întrecere de astăzi (9).

Formații probabile:
Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Prună – Vlad, M. Popa, Lazea, D. Rusu – Filimon, Sulea.
Dumbrăvița: R. Miklos – Străuţ, Telescu, Stupu, Coroiu – D. Codrea, Boldea – R. Moraru, Făgărășanu, A. Ștefan – O. Drăghici.

Recomandările redacției