ceai_cafeaAi probleme de sănătate şi vrei să găseşti o alternativă la antibioticele din farmacii? Echinacea, eucaliptul, cuişoarele, mugurii de plop sunt doar câteva dintre soluţiile naturale recomandate în diverse afecţiuni.

– ECHINACEA. Este utilizată în special în lupta cu bacteriile şi cu virusurile, întărind, în acelaşi timp, sistemul imunitar slăbit. Mai mult, este eficientă în tratarea herpesului, a infecţiilor respiratorii, a răcelilor, gripelor şi a alergiilor de sezon.

– USTUROIUL. Are capacitatea de a trata o simplă infecţie, dar şi virusuri sau infecţii puternice, prin conţinutul bogat de alicină, ingredientul său activ. Mai mult, conţine extrem de mulţi antioxidanţi care omoară bacteriile şi radicalii liberi din sânge, protejând, astfel, sistemul imunitar.

– CUIŞOARELE. Sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, antinevralgice, anestezice locale şi anticoagulante. Astfel, produsul acţionează asupra unui spectru larg de germeni patogeni, fiind în acelaşi timp antiinflamator, imunostimulent, antifebril, expectorant şi emolient.

– EUCALIPTUL. Este un antiseptic natural, folosit şi ca un puternic antiinflamator. Are proprietăţi expectorante, descongestionante, antivirale şi antiseptice şi de aceea specialiştii îl recomandă în majoritatea afecţiunilor respiratorii: răceală, guturai, tuse, faringită, pneumonie şi pleurezie.

– CEAPA. E cunoscută şi folosită de mii de ani ca remediu în diferite afecţiuni. Are în compoziţia sa numeroşi antioxidanţi care ucid bacteriile şi radicalii liberi din sânge, protejând, în acest fel, sistemul imunitar şi întărindu- l. Mai mult, siropul din ceapă este excelent remediu în tratarea tusei, în special a celei seci.

– OREGANO. E un antibiotic natural cu proprietăţi antibacteriene benefice împotriva stafilococilor, inhibând dezvoltarea acestora. Acesta poate fi utilizat pentru a trata o varietate de boli (răceli, cistite, anorexie şi infecţii puternice ale plămânilor).

– MUGURII DE PLOP (sau propolis vegetal). Prin studii de specialitate s-a arătat că în mugurii de plop există cinci substanţe prezente şi în propolis, dintre care trei au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului, care conferă puternice acţiuni antiinflamatorii, analgezice, antifebrile şi sudorifice.

CHIMENUL

Uleiul esenţial extras din chimen are un conţinut bogat de compuşi antibacterieni şi antivirali, care pot întări sistemul imunitar, prevenind răcelile şi infecţiile.

Sursa: Libertatea.ro

Recomandările redacției