Bolile oncologice grave lovesc în copii mici. Antonia are doar mai bine de un anișor și suferă de o formă gravă de leucemie acută mieloblastică. Micuța este de mult în tratament citostatic, întrucât această formă de leucemie este fulminantă.

Părinții Antoniei Popa sunt din localitatea arădeană Cruceni. Tragedia a devastat familia.

„M-am bucurat mult cu soțul meu atunci când Antonia s-a născut. Ne-am dorit mult o fetiță si asta am primit din partea bunului Dumnezeu. La vârsta de șapte luni, Antonia a început să aiba febră constant. Nu știam ce se întamplă și de ce nu îi mai trece. În final am fost la un medic pediatru, care ne-a îndrumat să îi facem analizele medicale. Antonia era suspectă de leucemie. Am fost trimiși în Timisoara. Bănuiala medicilor s-a adeverit – era  leucemie. Împreună cu soțul meu ne-am hotărât să facem orice pentru ca fetița noastră să fie salvată. “, a povestit mama Antoniei.

Din decembrie 2017, Antonia a făcut tratament cu citostatice. În vara lui 2018, la recomandarea altor părinți care trec prin aceeași suferință cu copiii lor, familia Popa s-a hotărât să plece în Italia, pentru o diagnosticare clară și mai ales, pentru tratament.

„Am început toate procedurile pentru a ajunge în Italia, însă nu aveam resursele financiare necesare. Am apelat la asociatia umanitara ,«Speranta pentru Romania» pentru începerea unei campanii de strângere de fonduri pentru noi. Cu ajutorul acestei asociatii umanitare am reușit să strângem o sumă considerabilă care sa ne acopere costurile pentru cel puțin șase luni de zile“, mai povestesc părinții micuței.

Transplant de celule stem

Antonia a fost internată în Italia, la Spitalul San Matteo (Pavia), unde a fost deja supusă unei intervenții grele. De strângerea unei părți mari de fonduri, pentru achitarea costurilor tratamentului fetiței se ocupă Asociația „Speranța pentru România“. „La jumătatea lunii trecute, Antonia a efectuat cu succes transplantul de celule stem, de la mama ei. Antonia rămâne în continuare internată, momentan pe un termen pe care doctorii nu l-au putut preconiza. De aceea, Antonia are nevoie în continuare de ajutor și suport financiar pentru tratament“, menționează reprezentanți ai asociației „Speranța pentru România“.

Medicii sunt optimiști că viața Antoniei poate fi salvată, dar familia nu are cum să acopere în continuare costurile, fără donații.  

„Ca mamă, fac un apel la toți oamenii inimoși să îmi ajute fetița, să fie salvată. Singura ei șansă la viață este aici, în Italia, de aceea, vreau sa ramân cu fetița mea până când o voi aduce acasă sanatoasă. Avem nevoie de sprijin!“, a spus mama Antoniei.

Arădenii cu suflet mare pot contribui la salvarea micuței Antonia. Donând fiecare, chiar și puțin câte puțin, fetița poate avea șansă la viață

Donații se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania. Denumire: Asociația Misiunea Speranța pentru România

CUI: 26044485

BCR (Banca Comercială Română)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

CODE SWIFT: RZBRROBU

SUCURSALA: Chisineu Criș, jud. Arad

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401

IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401

COD SWIFT: BTRLRO22

SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Donatorii sunt rugați să specifice clar pentru cine fac donația.

Recomandările redacției