15 martie e ziua în care liderul ligii secunde a susținut ultimul antrenament colectiv înainte de izbucnirea pandemiei de corona­virus și întreruperea campionatului. Pe 19 mai, utiștii demarau din nou pregătirea, dar o făceau ținând cont de restricțiile impuse prin acel protocol emis de Ministerului Tineretului și Sportului. Până acum, „roș-albii” au răspuns comenzilor antrenorilor în grupe de câte patru jucători, pentru ca marți după-amiază bucuria reîntâlnirii față în față, în duelul pentru minge, să fie specială.
Chiar Laszlo Balint s-a băgat la un moment dat la o „miuță” și descrie sentimentele încercate: „A fost o senzație incredibilă să ne vedem din nou cu toții, împreună, pentru un antrenament colectiv după aproape trei luni de zile. Cred că am avut în noi și acea bucurie specifică copiilor, când bat mingea pe maidan, fără a uita, însă, niciun moment care scopul nostru. Plăcerea a fost mare, cu toate că antrenamentul a avut o intensitate specifică ridicată. Ca antrenor, am rămas cu imaginea unor băieți, a unei echipe aflate pe drumul cel bun, bucuroasă că s-a întors în iarbă, dar în același timp foarte conștientă de perioada ce urmează în pregătirea celor cinci finale din play-offul ligii secunde”, spune antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.
Printre altele, în ultima conferința de presă susținută, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului spunea: „Recomandarea noastră privind antrenamentele în grup la un sport precum fotbalul a fost să se efectueze în regim de cantonament, în izolare, cu testare… Dar am specificat în acest ordin că în condiţiile în care cluburile decid să renunţe la acest cantonament, atunci o vor face sub semnătură, asu­mându-şi răspunderea. Practic ei îşi asumă responsabilitatea asupra sănătăţii sportivilor. Ei pot elabora, şi am văzut că o fac, un regulament intern referitor la modul în care se vor izola la domiciliu pentru că înţeleg că doresc să facă vizite la familie. Dacă cineva dă drumul sportivilor acasă şi apoi revin la antrenament este evident că riscul de infectare creşte semnificativ”.
UTA este unul dintre cluburile ce a renunțat deja la cantonamentul cu circuit închis, dar asta numai după ce toți jucătorii și membrii staffului au ieșit negativ la cele trei teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. „Ceea ce a spus public domnul ministru, noi știam și ne asumăm din moment ce jucătorii s-au întors la familiile lor între antrenamente, în timpul lor liber. Restul, o bună parte din lot, de altfel, a rămas cantonat la Hotelul Subcetate și pentru toată lumea cuvântul de ordine este responsabilitate. Dar vă mai spun ceva, atât noi ca și sportivi, cât și societatea, în marea ei parte, cred a fost responsabilă în lunile de pandemie și tocmai de aceea am ajuns să fim astăzi pe o curbă descendentă, fără a avea numărul de decese din țări mai dezvoltate decât a noastră. Revenind la noi, le-am spus clar jucătorilor să evite pe cât se poate ieșirile în oraș sau dacă o fac să fie scurte și doar în aer liber. E bine că și la terasele ce s-au deschis de două zile sunt reguli stricte, eu zic că băieții noștri nu se vor expune riscului infectării. În rest, unele restricții rămân și le vom respecta fără doar și poate. Important este că de acum înainte procesul de pregătire, odată cu reluarea antrenamentelor colective, poate intra în linie dreaptă. Mai rămâne de văzut dacă e posibil să jucăm și un amical, două, doar că la această dată nu vedem împotriva cărui adversar am putea face acest lucru. Echipele din zona noastră sunt în vacanță forțată, în Ungaria s-au reluat campionatele, o să reînceapă în curând și Liga 1, nu știu dacă, după 15 iunie, vom identifica un posibil adversar. Dar, asta e și problema contracandidatelor noastre în play-offul ligii secunde, trebuie să ne adaptăm cu toții acestor vremuri”, a adăugat Gyuszi Balint.
Așadar, după 15 zile, marți seară o parte dintre jucători și-au strâns din nou în brațe soțiile și copiii și au venit direct la „Motorul” pentru antrenamentul de miercuri dimineață.

Recomandările redacției