Antrenament de două ore și jumătate pentru utiști: de la sala Cross, pe traseele „marca” Feri Tisza

0
331

Jucătorii „Bătrânei Doamne” au bifat cel mai solicitant antrenament de la reluarea pregătirilor. Timp de două ore și jumătate, „roș-albii” au dat uitării mingea și au lucrat, specific, doar pe latura fizică. La ora 10, Curtuiuș et. comp. au descins la sala Cross Arad, din Complexul Bou’ Roșu, cadrul perfect pentru tipul de exerciții bazate pe stretching, forță și dinamică necesare fotbaliștilor. Au fost amenajate opt „ateliere” de lucru, componenții al lotului trecând de două ori pe la fiecare dintre ele.
Încălziți bine, utiștii au ieșit în aer liber și curat lângă Malul Mureșului, unde păștea o turmă de oi. Autocarul i-a lăsat pe „roș-albi” la piciorul podului Micălaca, aceștia au trecut și liniile ferate și au ajuns pe digul neamenajat ce duce spre Vladimirescu. E unul dintre traseele pe care obișnuia să lucreze Francisc Tisza cu numeroasele grupe de juniori ce i-au trecut prin mână și din care a făcut parte și actualul „principal”, Cristi Todea. Totodată, „secundul” Cristi Păcurar i-a fost partener în dezvoltarea ca fotba­liști a lui Man, Petre sau Stahl. Apropo, acesta din urmă și-a sărbătorit pe „front” împlinirea celor 19 ierni. Talentatul mijlocaș de bandă a fost mai mereu în preajma lui David Popa, un vârf pe calitățile lui Adi Petre, cel cu care Albert Stahl a colaborat destul de bine sezonul trecut în „alb-roșu”.
După ce au făcut diferite exerciții de forță și rezistență în panta acoperită de un soi de mușchi numai bun pentru încheieturi, fotbaliștii arădeni aveau deja senzația de „deja-vu”. „Parcă mă văd la antrenamentele lui nea’ Feri… grele acum, dar bune la primăvară”, a fost remarca lui Manea, înainte de a fi inclus înainte de una dintre cele două grupe de alergare. Însoțite de Todea, care s-a pregătit cot la cot cu mai tinerii săi elevi, acestea au plecat spre Vladimirescu și s-au întors la start după o jumătate de oră destul de epuizate.
Din peisaj au lipsit portarii Bodea, Barna, Svedkauskas și juniorul Zamfir, care au avut program separat cu Dan Țapoș, la baza „Ionuț Popa”. Din păcate, Bogdan Burlă continuă să absenteze de la antrenamente, iar situația sa medicală pare destul de complicată. Fundașul stânga simte dureri pe tibie și, din câte se pare, ar mai avea nevoie de destule zile de repaus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.