„Bătrâna Doamnă” încheie prima săptămână de pregătire de iarnă, una ce a depășit deja „granițele” reacomodării cu efortul. Au fost zile destul de solicitante pentru jucătorii viceliderului Ligii
a II-a, cu câte două-trei ședințe zilnice.
Spre exemplu, sâmbătă, utiștii au descins dis-de-dimineață la „Motorul”, unde s-au echipat pentru o alergare de anduranță „executată” pe malul Mureșului. La revenirea la bază, i-a așteptat câteva platouri reci, adică un mic dejun pe fugă.
La ora 12, Strătilă et. comp. au fost în sala Cross Arad, din Complexul Bou’ Roșu, cadrul perfect pentru tipul de exerciții bazate pe stretching și forță necesare fotba­liștilor. Preparatorul fizic, Francisco Ignacio Martinez Cabrera, alias „Nacho” a fost cel care a condus ostilitățile prin pregătirea a nouă ateliere. La ultimul dintre ele, „secundul” Todea îți ridica mingea la cap, în condițiile în care reușeai să-ți echilibrul pe două „dâmburi” elastice. Rând pe rând, „roș-albii” și-au lucrat fiecare mușchi al corpului, iar cei care au greșit flagrant, au plătit la final cu 20 de flotări în aplauzele colegilor. De data aceasta, cei pedepsiți au fost Stahl, Burlă, Copil și Mara, deși au mai fost jucători care au întâmpinat dificultăți, mai ales că efortul a fost continuu, fără pauze.
Au fost 80 de minute intense, însă utiștii au încheiat ziua de antrenamente abia seara, pe unul dintre sinteticele de la Bendea. „E o perioadă mai grea pentru fotba­liști, venim după o vacanță de o lună de zile. Chiar dacă jucătorii au avut un program separat de vacanță, trebuie să lucrăm intens acum pentru a ajunge la parametri pe care ni i-am propus. Încercăm să ne adapătăm la situație, ne dăm seama că e foarte frig, iar terenurile sunt înghețate peste tot. De aceea, am ales soluția terenurilor sintetice, ne bucurăm că avem o gamă largă de opțiuni: Șega, Bendea sau Pădurice. E important să găsim poziții după-
amiază spre seară, în așa fel încât jucătorii să se poată odihni după antrenamentele cu caracter fizic pe care le facem dimineață”, a spus Laurențiu Roșu, antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Într-adevăr, sâmbătă, de la ora 12, pe terenul sintetic „Șega”, UTA o întâlnește în meci de verificare pe divizionara a treia Lunca Teuz  Cermei. Apoi, duminică seara, „Bătrâna Doamnă” va lua avionul de la Timi­șoara cu destinația Valencia, res­pectiv Oliva Nova Beach and Golf Resort, locul de cantonament ales pentru această iarnă. În Spania, Roșu a cerut patru meciuri amicale pentru datele de 1, 4-5, 7-8 și 12 februarie, doar pentru această ultimă dată adversarul fiind confirmat în proporție de 99%. Este vorba despre Dalia Yifang, formație din Liga a II-a chineză antrenată de spaniolul Lopez Caro.

Recomandările redacției