La Utviniș-Arad, în cadrul proiectului „Antrenorat pentru un viitor inspirat”, în 01 septembrie 2016, a avut loc o primă manifestare cultural-educativă și sportiv-recreativă dedicată tinerilor din municipiul Arad, la care au participat 200 de tineri din școlile gimnaziale și liceele arădene, precum și-un numar însemnat de copii din parohiile arădene. Baza sportivă de vară a primăriei Zimandul Nou a fost un cadru natural perfect pentru manifestări dedicate tinerilor iubitori de dialoguri spirituale pe teme de actualitate, legate de perioada adolescenței, dar și pentru activități sportiv-recreative, jocuri interactive, povești creștine pentru cei mici, proiecții de filme în aer liber cu teme creștine, precum și activități artistice tradiționale.

Părinții invitați i-au îndemnat pe tineri să cultive cu bucurie iubirea față de familia creștină, care poate fi cunoscută numai în Biserică, deoarece aici ea are valoare iconică a iubirii lui Hristos faţă de omul de pretutindeni. Tinerii au fost îndemnați să fie mesageri ai iubirii divine, gata să construiască un viitor de speranță pentru toată omenirea. Problema nădejdei este, într-adevăr, în centrul vieții noastre umane și al misiunii noastre de creștini, mai ales în perioada contemporană.

Proiectul „Antrenorat pentru un viitor inspirat”, derulat de Primăria Aradului, Asociația „Mobilizează-te !” și Centrul Municipal de Cultură Arad, este coordonat de Prof. Gabriel Iazbinsky. La acest proiect dedicat educației tineretului au fost invitați să participe mai multe instituții locale arădene, inclusiv Arhiepiscopia Aradului.

 

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

 

Recomandările redacției