Laszlo Balint a fost un car de nervi în prima repriză a meciului amical cu Ripensia. Jucătorii săi au evoluat din nou slab în debutul meciului, au comis multe greșeli, au ignorat indicațiile primite și s-au trezit conduși cu 2-0. Nervozitatea antrenorului arădean s-a manifestat nu neapărat pentru că acest meci ar fi avut o importanță specială ci pentru că Balint se gândește deja la meciul împotriva celor de la U. Craiova 1948. UTA a adunat patru meciuri consecutive fără victorie și are mare nevoie de toate punctele puse în joc duminică. Sarcina nu va fi ușoară cu atât mai mult cu cât tehnicianul va trebui să găsească cea mai bună soluție pentru a suplini lipsa lui Idriz Batha (suspendat) iar alternativele nu s-au ridicat la nivelul pretențiilor sale în jocul de pregătire.

„Mode poate mai mult, la fel ca și Passaglia, la fel ca și mulți alții care astăzi au evoluat sub nivelul lor. Sunt discuții pe care le avem constant și la nivel colectiv și individual. Eu sper să reglăm această problemă a debuturilor de meci. Trebuie să eficientizăm în primul rând faza defensivă pentru că de acolo pleacă multe, în primul rând încrederea echipei.“

Laszlo Balint crede că problema echipei sale nu este una de natură tehnică sau tactică ci mai degrabă de natură mentală. Jucătorii par să treacă dintr-o extremă în alta, oscilând între superficialitate și panică. ”Sunt câțiva jucători care suferă la capitolul încredere. Se văd foarte multe erori tehnice, simple, care n-ar trebui să apară la acest nivel iar în momentul în care apar aceste erori se produce și o lipsă de încredere. Asta este o problemă pe care sper să o rezolvăm.”

Din acest punct de vedere, adversarul nu-i va da niciun ajutor duminică ci dimpotrivă. Oltenii vor fi extra motivați să intre în grațiile noului antrenor, Flavius Stoican, cel care l-a înlocuit săptămâna trecută pe Adrian Mutu la conducerea tehnică a echipei.

„În general primul efect pe care îl produce o schimbare de antrenor este unul mental. Îl știu bine pe Flavius, am fost rivali la nivel de liga a doua, este un antrenor energic care cere foarte multă agresivitate de la echipa lui. Important e ca noi să fim la parametrii optimi pentru că dacă noi o să fim la o capacitate mentală bună, dacă vom avem încredere că putem obține victoria, sunt convins că o să ne bucurăm la final.“

Până acum antrenorul Bătrânei Doamne are un avantaj clar asupra lui Flavius Stoican în duelurile directe. În sezonul promovării ambele întâlniri între UTA și Petrolul, fosta echipă a lui Stoican, au fost tranșate de arădeni cu același scor, 3-0. Acest amănunt însă va conta probabil prea puțin duminică după-amiază pentru că soarta meciului va sta în picioarele și mai ales în mintea jucătorilor.

 (foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției