Restricțiile impuse de oficialii fotbalului românesc antrenorilor care nu au licența PRO, creează momente hilare. Siliți să vină la conferințele de presă în locul celor care pregătesc cu adevărat meciurile, secunzii, directorii tehnici sau alți oficiali din club care îndeplinesc acest rol de substitut (care nu păcălește pe nimeni ci doar mimează respectarea scriptică a unei reguli) trădează de multe ori faptul că nu sunt implicați direct în procesul de pregătire al partidelor.

Un astfel de exemplu a oferit și antrenorul din acte al adversarei noastre de mâine, Mihai Ciobanu, care, dorind să facă un apel la publicul local pentru susținerea echipei, a încercat o analogie cu ceea ce se întâmplă la Arad dar a încurcat puțin borcanele în ceea ce privește meciul din tur: „Îmi aduc aminte de meciul de la Arad în care tribuna i-a purtat în continuu pe arădeni spre poarta noastră și până la urmă au reușit egalarea. Mi-aș dori ca și publicul nostru să vină alături de noi. Uneori și noi putem pierde dar asta nu trebuie să nască sentimente negative. Echipa noastră trebuie să simtă că are pe cineva în spate.“ Declarația e una măgulitoare pentru publicul arădean, singura „problemă“ fiind aceea că în meciul tur, rezultatul a fost… 0-0! Așadar echipa noastră nu avea cum să reușească „egalarea“. Nici o confuzie cu meciul precedent nu poate sta în picioare deoarece și în sezonul trecut rezultatul a fost același, nemaivorbind și de faptul că atunci s-a jucat fără spectatori.

Suntem convinși însă că nu este cazul să mizăm pe o pregătire superficială a meciului din partea adversarilor deoarece cu siguranță că Marius Croitoru, adevăratul antrenor al Botoșaniului, știe pe de rost nu doar scorul final al partidei din tur ci fiecare fază din acel meci. Nu ne-ar supăra totuși ca echipa noastră, prin prestația și rezultatul de mâine, să-l facă pe Mihai Ciobanu să-și aducă mult timp de acum încolo, cu exactitate, această partidă… evident, fără plăcere.

Recomandările redacției