Laszlo Balint a evitat să caracterizeze măsurile luate de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2, măsuri care afectează și mulți suporteri ai Bătrânei Doamne, care nu sunt vaccinați, considerând că ar risca să intre în zona politică, însă și-a expus fără rezerve punctul de vedere față de vaccin și vaccinare. Antrenorul Bătrânei Doamne a mărturisit că s-a vaccinat la o lună după ce a fost bolnav de Covid în primăvara acestui an și că, de asemenea, și-a îndemnat și jucătorii să se vaccineze.

„Inclusiv astăzi înainte de antrenament am avut o discuție mai apăsată cu băieții pentru că avem și noi jucători care au ales să nu se vaccineze. Fiecare are libertate de decizie din acest punct de vedere dar trebuie să ne uităm la ce spun specialiștii, la ce spun doctorii specializați în boli infecțioase. Eu cred că ar trebui să urmăm sfaturile oamenilor care știu cu adevărat despre ce vorbesc. Până la urmă nu știu de ce noi românii nu ne uităm la alte societăți, care din toate punctele de vedere sunt mai evoluate decât noi și care au un procentaj de vaccinare care sare de 70%. Din păcate noi suntem mult în urma acestui procentaj și efectele se văd în numărul de bolnavi aflați în spitale, pe paturile de terapie intensivă, ceea ce este mai îngrijorător decât procentul care poate veni pe stadioane. Fotbalul este un spectacol dar principala preocupare a societății trebuie să rămână grija pentru sănătate.“

Pe această linie, clubul UTA susține inițiativa clubului FCSB, înaintată către LFP, ca echipele să își testeze periodic și jucătorii și membri staff-ului care sunt vaccinați, în condițiile în care și aceștia pot fi purtători ai virusului. În acest moment regulile impun cluburilor să testeze doar jucătorii nevaccinați. Laszlo Balint a declarat că acest lucru se și întâmplă deja la Bătrâna Doamnă, fiind supus testelor întreg colectivul, indiferent dacă membri săi sunt vaccinați sau nu. De asemenea antrenorul arădean a declarat că în clubul arădean există și o politică de a restrânge cât mai mult contactele cu persoane din afară, tocmai pentru a diminua cât mai mult riscurile de infectare și răspândire a virusului.

(foto: uta-arad.ro)  

Recomandările redacției