de Voicu Sida 

Dacă este să ne raportăm la realizări sau la respectarea regulilor privind protecția populației împotriva pandemiei provocate de virusul Covid 19, putem spune cu fruntea sus că administrația din Ignești a stat foarte bine. „S-au respectat regulile privind pandemia, unde noi ca administrație am avut un rol esențial în a informa cât mai precis cetățenii să se ferească de această urgie și să respecte și regulile așa cum au fost publicate. Și să știți că avem în comuna noastră cetățeni înțelegători și responsabili, care au înțeles că pentru a trece cu bine peste nenorocirea asta cât mai repede și cât mai sănătoși, atunci trebuie respectate niște reguli. Așa se face că ne-am confruntat doar cu unul sau două cazuri de infectare cu Coronavirus“, ne-a declarat Marinel Urs, primarul comunei Ignești.

În ceea ce privește realizările, administrația din Ignești, condusă de primarul Marinel Urs, a dus-o destul de bine. Asta în condițiile în care a trebuit să trecem prin pandemie.

  • Domnule primar Marinel Urs, vă rog să ne precizați, în mare, câteva din realizările pe anul 2020.
  • Putem să notăm modernizarea unui drum comunal și a unor străzi din satele Ignești și Minead. Lucrările la drumul comunal continuă și în anul 2021, după cum sunt și prevăzute lucrările. Și să vă spun despre ce drum este vorba: este vorba de drumul care ne scurtează legătura comunei Ignești, prin satul Minead, și face legătura cu drumul care duce la stațiunea Moneasa. Prin acest nou drum, nu mai facem cei 20 de kilometri în plus, pe care suntem nevoiți să îi parcurgem astăzi. Tot în anul ce a trecut, am achiziționat 2.000 metri pătrați de pavele, pe care le putem vedea cu toții aici, la marginea șoselei. Doar să ne lase timpul și dăm startul la lucrări. Dar cred că va mai dura ceva, având în vedere că ne mai confruntăm cu câteva luni de iarnă.
  • Pavelele unde vor fi montate?
  • Așa, aveți dreptate! Am omis să precizez că aceste pavele sunt pentru trotuarele din satele Nădăbești, Susani și Ignești. Vreau să vă mai spun că avem în derulare un proiect de modernizare și dotare a dispensarului uman în Ignești. Proiectul este pe fonduri europene și sperăm, adică sunt aproape convins, că îl vom realiza anul acesta. Tot anul trecut am reușit finalizarea măsurătorilor terenurilor din extravilanul satelor Susani, Nădăbești și Minead. În acest an vom încheia și acest proiect.

 

„Avem grijă de pădure ca de ochii din cap“

După cum bine se știe, comuna Ignești dispune de o suprafață de 700 de hectare de pădure. „De această pădure avem grijă ca de ochii din cap. O exploatăm în regim silvic. În primăvara anului trecut și în toamnă am plantat șase hectare de puieți din specia stejar, frasin și molid. Am avut o asociație din Arad care a venit în sprijinul nostru, cu un număr de 600 de puieți din speciile pe care le-am amintit, iar plantațiile vor continua și în acest an.

Aș mai vrea să subliniez faptul că tot din pădurea primăriei am asigurat lemne pentru încălzit pentru populație. Cei care au solicitat lemne de construcție le-am aprobat în baza unei autorizații. În acest fel, am căutat să eliminăm orice fel de suspiciune că ar face altceva cu lemnele, în afară de construit. Deci: școlile, grădinițele și bisericile au beneficiat de lemne de foc“, ne-a declarat primarul Marinel Urs.

Tablete pentru toți copiii

Și la Ignești, la fel ca în toate celelalte comune din România, școala s-a desfășurat online. Primăria a achiziționat tablete pentru toți copiii și laptop-uri pentru cadrele didactice, ceea ce este un lucru extrem de bun.

„Întotdeauna mi-ați spus că sunt cu capul în hârtii“

  • De câte ori ați venit la mine, ați spus că sunt cu capul în hârtii.
  • Da, domnule primar! Așa este!
  • Nu am de ales. Trebuie să fii, mai ales că este și început de an și cine știe cum va fi cu bugetul… Dar să vă spun un lucru: prea puțin mă bazez pe buget. Dar eu spun că pe lângă ce am de făcut anul acesta în ceea ce privește lucrările, avem în vedere construirea a două capele mortuare: una în satul Ignești și una în satul Susani. Vreau să mai fac un teren de sport la școala din Susani, iar pe de altă parte vom moderniza drumurile de acces la toate cimitirele din comună. Trebuie să extindem rețeaua de apă în satul Susani, dar aici va fi în limita fondurilor în acest an.
  • Da, am înțeles ce ați făcut și ce planuri de viitor aveți, însă aș dori să vă adresez o ultimă întrebare, domnule primar. Cum ați stat cu alegerile, că am auzit ce adversari ați avut. De unii am auzit că au fost foarte slabi. Personal, dacă aș fi avut un asemenea procentaj, aș fi plecat din comună.
  • Da, au fost mai mulți candidați înscriși pentru funcția de primar. Dar la mine s-a dovedit activitatea depusă în cele două mandate de până acum, iar cele 70 de procente au spus hotărât să continuăm împreună pentru dezvoltarea comunei.

Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat, însă și celor care au avut o altă opțiune de vot. Eu sunt primarul tuturor și am demonstrat asta. Aș vrea să mulțumesc totodată ziarului Glasul Aradului pentru că a fost întotdeauna alături de comuna noastră.

  • Da, am fost și vom fi mereu!

 

 Voicu Sida

 

Recomandările redacției