Anul şcolar viitor va avea în plus 39 de clase pregătitoare

0
377

clasa copiiÎn aceste zile încep pregătirile pentru înscrierea în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2014-2015. Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor se desfăşoară în perioada 18 februarie – 12 martie 2014. Tabelul întreg al unităţilor de învăţământ în care se desfăşoară evaluarea, precum şi orarul amănunţit îl găsiţi mai jos.

„Copiii care împlinesc şapte ani până în 31 august 2014, inclusiv, vor fi înscriși în clasa I şi nu au nevoie de evaluare. Copiii care împlinesc şapte ani între 1 septembrie 2014 și 31 decembrie 2014, inclusiv, vor fi înscriși în clasa I sau clasa pregătitoare, în funcție de cererea părinților. Au nevoie de evaluare doar dacă vor merge în clasa I. Copiii care împlinesc şase ani până în 31 august 2014, inclusiv, vor fi înscriși obligatoriu în clasa pregătitoare şi nu au nevoie de evaluare. Copiii care împlinesc şase ani între 1 septembrie 2014 și 31 decembrie 2014, inclusiv, dacă părintele optează, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, însă au nevoie de evaluare. Dacă părintele optează, copiii pot rămâne la grădiniță în grupa mare. De asemenea, copiii care împlinesc şase ani după 1 ianuarie 2015, dacă părintele optează, pot fi înscriși în clasa pregătitoare şi au nevoie de evaluare“, a declarat Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al judeţului Arad.

În anul şcolar 2014-2015 vor fi 247 de clase pregătitoare, faţă de 208 câte sunt în acest an. Motivul creşterii numărului de clase se datorează îmbunătăţirii natalităţii pentru acest segment de vârstă. Totodată conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean se aşteaptă ca numărul elevilor care se înscriu în clasa I să fie mai mare cu o sută. Din cele 247 de clase pregătitoare, 78 sunt în regim simultan; 169 clase omogene; patru clase de step by step; două clase de învăţământ special; 22 clase cu predare în limba maghiară; patru clase cu predare în limba germană şi o clasă cu predare în limba slovacă.

Aproximativ patru mii de copii sunt aşteptaţi să se înscrie în aceste clase.

Completarea de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere are loc în perioada 24 februarie-14 martie. Tot atunci are loc validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 8,00-13,00 (sâmbăta). Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială are loc tot în acest interval.

Consultaţi şi: 

Condiţiile de înscriere în învăţământul primar (2014)- categorii de vârstă

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor preşcolari în vederea înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015 MUNICIPIU

Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul școlar 2014-2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.