Apa, principala problemă a locuitorilor hălmăgeni în această perioadă

1
676

1În această perioadă caniculară, primăria comunei Hălmagiu are foarte multe solicitări din partea locuitorilor din cauza
lipsei apei potabile. Despre această problemă am discutat cu primarul comunei, Adrian Ţoca, iată ce ne-a spus:
„Acum cu căldurile acestea mari am avut în permanenţă solicitări de la locuitorii comunei, din cauza apei, nemai­având în fântâni şi pentru animale. Aceste cerinţe vor fi onorate, deoarece apa este foarte importantă atât pentru oameni, dar mai ales pentru animale“.
Am mai stat de vorbă şi cu un localnic mai în vârstă tot despre această situaţie. „Am prins şi eu ani când seceta era foarte mare, a trebuit să merg după apă la un izvor. Mă trezeam foarte devreme, deoarece era drum lung şi nici acel izvor nu avea apă suficientă pentru locuitori. Erau ani grei de secetă, cum sunt şi la noi acum, seceta totdeauna aduce scumpiri şi foamete. Birurile cresc de la o zi la alta peste tot pentru că aşa este în lume. Am pensie mică şi nu îmi ajunge, dar mă mulţumesc cu ce am“.

1 COMENTARIU

  1. Dupa stiinta mea, in Halmagiu exista retea de apa de la o uzina a Companiei de Apa Arad. Nu are apa uzina ? Nu de altceva, dar in aceste conditii nu mai inteleg de ce mai prezinta interes si fantanile individuale, nu inteleg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.