Apa rece îi arde pe arădeni la buzunare

0
566

De ani de zile, se tot vorbește printre arădenii care stau la bloc, despre pierderile enorme care apar la apă rece. Locuitorii din cartierele arădene sunt nemulțumiți de cum este gestionată această problemă în oraș.

Mai norocoși sunt cei care au contoare automate, unde pierderile sunt mult mai mici. Dar ce să facă acei locatari care au contoare de tip vechi? Aici apare o mare problemă. Sunt diferențe enorme de la o lună la alta, se plâng oamenii. E imposibil de crezut că o familie formată din trei persoane să consume 40 de metri cubi de apă în două luni. Este normal ca în această situație lumea să fie nemulțumită.

,,În blocul nostru, aproape în fiecare lună avem cel puțin 10 metri de apă rece pierdere, am înțeles că se citește contorul tot la două luni, dar și așa e mult. Dar luna asta au întrecut măsura, au pus cheltuielile azi, să le plătim mâine și pierderea la apă e de 40 de metri cubi, ceea ce e prea mult deja. Am cheltuieli pe luna asta de 790 de lei”, se plânge o Gabriela, o arădeancă nemulțumită.

Diana este o altă locatară ce trece printr-o situație asemănătoare. ,,Pierderile au un motiv, eu stau la două camere, nu am centrală și plătesc 660 lei pentru trei persoane pe lună. Eu zic că nu declară locatarii corect metri cubi de apă consumați. Consum destulă apa rece, spăl zilnic rufe la mașină și folosesc zilnic mașina de spălat vase”, spune aceasta.

,,Cunosc un bloc unde se fură foarte mult la apă, adică nu se declară corect numărul de metri cubi de apă consumați. La blocul acela, metrul cub de apă caldă costă și 26 de lei, iar la blocul bunicii mele unde nu se fură, costă 11-12 lei metrul cubi”, spune și Ramona, foarte nemulțumită de situație.

Diferența este mare între cei care au contoare electronice, unde citirea se face automat și cei care au contoare clasice unde citirea se face odată la două luni și aici apare problema. Pierderile sunt enorme mai ales la apă rece. ,,Eu am plătit 190 lei cu 15 metri apă rece la apartament trei camere cu centrală. Nesimțire curată, nu pierderi. La noi se citesc contoarele de afară (electronic), și la o biată bătrânică îi bagă de două luni tot 50 metri cubi. Vă dați seama că înainte avea maxim doi metri pe lună”, spune revoltată Loredana.

Corina Henegar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.