ziar

Ediţia a VII-a a evenimentului organizat de Primărie nu s-a bucurat de prea multă linişte. Asta pentru că în privinţa unor premii se ridică mari semne de întrebare, ca să nu vorbim de rea intenţie. Vizaţi sunt cei care au întocmit aceste clasamente, lipsa publicării punctajelor fiind un motiv în plus de nemulţumire. În urma analizelor şi calculelor, Cristian Dodean arată, pe bună dreptate, cu degetul spre ierarhii, câteva dintre ele foarte ciudate.

Acest clasament, nu mi se pare logic şi normal, şi nu-mi dau seama cine l-a întocmit. Aş fi curios dacă s-ar publica aceste punctaje atât la sportivi cât şi la antrenorul anului. Mă leg de faptul că în 2012 titlul de antrenorul anului i-a revenit tot lui Adrian Jigău, care a avut sportiv pe locul 5. În schimb, eu am avut anul trecut locurile 1 şi 3, plus locul 9. Dacă s-ar fi repetat criteriul de anul acesta, era normal să fi fost în 2012 antrenorul anului. Să ni se spună exact după ce criterii se fac aceste clasamente, sau dacă premiile se dau după relaţii?!”, acuză Cristian Dodean, antrenorul secţiei de tenis de masă al CSM-ului, care mai punctează:

„Nu am nimic personal cu Adi Jigău, îi doresc numai bine şi multă baftă în continuare, să câştige tot ce şi-a propus. Dar aceste clasamente să fie făcute corect şi dacă se poate nu de persoane care pot fi subiective. Cât priveşte clubul, am numai cuvinte de laudă, sunt mândru că fac parte din colectivul CSM-ului, după 8 ani de muncă am reuşit să obţin în acest an cele mai bune rezultate. Pe această cale vreau să le adresez iubitorilor de sport din Arad sărbători fericite, multă sănătate şi La Mulţi Ani!”  

Scandalul la Gala Sportului Arădean a pornit practic şi de la clasarea Danielei Dodean pe locul 7, deşi performera Aradului în ultimii 6 ani a cucerit medalia de argint în cadrul Europenelor de seniori:
Dana a fost 100% nedreptăţită, este singura senioară din primii 7 medaliată europeană în cadrul unui sport olimpic. Sunt sigur că punctajul a fost superior multor sportivi dinaintea ei”, mai spune Cristi Dodean. În ciuda unui an de referinţă, cu rezultate deosebite pe plan internaţional, cu 4 sportivi în Top 10 la Gala Sportului Arădean, dintre care primii 2, Florin Vizitiu şi Bernadett Balint, CSM Arad nu a fost desemnat clubul anului! O nouă dovadă că ceva nu a fost în regulă cu ediţia din acest an, contestată şi de alte structuri sportive. Aşteptăm o publicare a punctajelor în privinţa primilor 10 sportivi, dar şi al criteriilor pentru categoriile clubul şi antrenorul anului, în acest mod putându-se clarifica situaţia într-un fel sau altul.

Recomandările redacției