Apar noi variante pentru acest sezon al Ligii 1

0
379

S-ar putea ca în această seară echipele aflate în play-outul Ligii 1 să scape de lupta pentru retrogradare. Maximum o echipă va retrograda, în cazul în care aceasta va pierde barajul de menținere/promovare cu a treia clasată din play-off-ul eșalonului secund. Cei care se ocupă de fotbalului românesc iau în calcul această variantă și trecerea la o Liga 1 cu 16 echipe încă din această vară.
Liga Profesionistă de Fotbal a organizat, joi, Adunarea Generală a celor 14 cluburi din Liga 1, unde a fost invitat și Orlando Nicoară, reprezentatul companiei deținătoare a drepturilor TV, pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă competiția, din cauza meciurilor amânate după ce mai multe echipe au fost infectate cu COVID-19.
Secretarul general LPF, Justin Ștefan, sus­ține că momentan nu se poate lua în calcul schimbarea sistemului de joc, însă se poate discuta despre asta cu reprezentantul firmei deținătoare de drepturi TV.
„Scopul e de a discuta punctele de pe ordinea de zi. Sub nicio formă nu putem modifica sistemul. La acest moment, dacă vă aşteptaţi să existe astfel de decizii, vă pot confirma că nu vor avea loc astfel de decizii. Avem un punct legat de situaţia drepturilor TV, l-am invitat şi pe domnul Orlando Nicoară, reprezentantul eAD, iar acum nu se pune problema întreruperii competiţiei. E prematur să avem astfel de discuţii despre schimbarea sistemului competiţional. Vă pot spune că nu va exista nicio modificare, fără a exista un consens cu deţinătorii de drepturi media. Nu se poate face această modificare, fără acordul lor, e clauză din contract. Am afecta integritatea compe­- tiţiei aflate în desfăşurare”, a declarat Justin Ștefan la TelekomSport.
Fostul arbitru internațional și președinte CCA Ion Crăciunescu e convins că nicio echipă nu va retrograda în acest sezon din Liga 1.
„Eu cred că sunt două aspecte: în primul rând retrogradarea, care este extrem de importantă, dar eu sunt ferm convins că nu va retrograda nimeni. În ceea ce privește campionatul, e arzător, pentru că ai niște termene. Varianta de care am auzit eu, să se dea meci pierdut, nu mi se pare plauzibilă pentru că meciurile trebuie să se joace pe teren. Dacă o echipă are o problemă, joacă așa cum au jucat alții, cu juniorii, cu ce au ei, dacă sunt eligibili. Altfel nu se poate termina competiția. Nu ai ce să faci”, a spus Ion Crăciunescu la un post de televiziune.
În momentul de față ultima echipă din clasamentul play-out-ului Ligii 1 este Chindia Târgoviște, cu 20 de puncte adunate în 10 meciuri. Dinamo e cu numai un punct deasupra strânse în șapte meciuri, iar pe locul de baraj se află Poli Iași, cu numai 2 puncte mai sus decât Dinamo. Iar cea mai apropiată echipă de aceasta este Sepsi OSK, cu 28 de puncte acumulate în 11 meciuri.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.