Autostrada către Deva este un pericol pentru șoferi, în condițiile în care nici măcar nu a fost dată oficial în circulație. Au apărut primele fisuri în drum, dar se pare că problemele sunt mult mai mari.

Noi probleme la bucata de autostradă Lugoj-Deva care trebuie dată în folosință până la finalul lunii septembrie: de data aceasta la Km 57+100. O fisură pe o lungime de 15 m, conform evz.ro. În condițiile în care nu a trecut nici o mașină, darămite sute de autoturisme, tiruri și camioane de mare tonaj.

Fisura începe pe drum și se termină jos, pe drumul tehnologic. Asta înseamnă că a fugit terasamentul cu totul. Dacă erau mașini, cum visa Răzvan Cuc, pica șoseaua cu mașini cu tot, relatează evz.ro.

Pe lângă faptul că a plecat terasamentul cu totul, papura care crește pe drum arată foarte clar că șoseaua este îmbibată cu apă.

Conform evz.ro, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, deși știe problemele reale ale lotului 3 Lugoj-Deva, continuă să mintă că se poate deschide circulația până la sfârșitul lunii septembrie. Permanent a lăsat să se înțeleagă că sunt doar niște probleme minore, care pot fi rezolvate de CNAIR prin forțe proprii (garduri, decolmatări de șanțuri, corecții de marcaje). Nici o clipă nu a spus însă adevărul despre problemele grave (terasamente instabile, saturate de apă și executate cu materiale proaste).

Recomandările redacției