Evoluând joi la Ploiești, UTA a avut timp suficient să-și recupereze forțele pentru etapa intermediară ce pune capăt turului Ligii a II-a la fotbal. Și adversarul său, CS Mioveni, a evoluat o zi mai târziu și, cu toate că ziua de marți și-a pierdut-o pe drum, va avea destule resurse pentru partida de azi (ora 14), de pe „Motorul”.
„Roș-albii” nu au mai cunoscut gustul succesului din derby-ul Vestului, de acum exact o lună de zile, de atunci lotul fiind subțiat cu cinci dintre fotbaliștii prinși cu… indolența la ei: Vădrariu, Cubleșan, Pop, Petra și Janos. Aceștia au făcut unor juniori din pepiniera proprie, pentru meciul cu argeșenii Ionuț Popa apelând și la Isac, pe lângă colegul său de generație (2001), David Miculescu. Oricum, exact jumătate din lotul de 18 convocat pentru azi și cantonat la Hotelul Coandi e format din fotbaliști Under 22. Revenit în circuitul primei echipe după mai bine de o lună, Matei va fi doar în tribună astăzi.
Popa: „Să fim mai rapizi la construcție!”
Ionuț Popa dă piept cu una dintre fostele sale echipe pe care a promovat-o în Liga 1. „Țin încă legătura cu cei de la Mioveni, chiar vineri m-a sunat primarul lor, chiar în timpul meciului lor cu ASC Poli. Mi-a spus ca în cărțile pe care le scriu să îi pomenesc și pe el și clubul. «Scrie și tu acolo că ai fost la Mioveni, că te-am plătit bine, că ai promova», mi-a transmis el. I-am spus să-și vadă de joc că poate… și iată că nu i-au bătut pe timișoreni. Fostul meu secund, Telu Stancu a devenit președinte, deci a progresat. Am avut informatori și la meciul lor cu Ripensia, știm multe despre ei. Dar, cel mai important este cum ne comportăm noi. Și la antrenamente am încercat să vedem cum putem valorifica terenul printr-un joc de construcție mai rapid, dar și să nu pierdem cu ușurință balonul și să ne descoperim apoi pe po­sesia noatsră. Întâlnim o echipă grea, care vizează primele locuri. Nu sunt în insolvență, așa cum au spus unii, ci au ca obiectiv promovarea. Și, la condițiile pe care le au, au tot dreptul să spere la acest lucru.Cu ACS Poli nu au jucat vreo 4-5 titulari, au fost suspendați sau accidentați, acum o să revină o parte dintre ei. Au și un jucător, pe Roberto Ayza, care e un exemplu de profesionalism și implicare și la 37 de ani”, a menționat Ionuț Popa.
Pe de altă parte, „Mister” s-a plâns de suprafața sintetică, pe care elevii săi vor fi nevoiți să joace pe puncte la interval de trei zile, cu Mioveni și Daco-Getica. „Părerea mea este că nu ne putem sub nicio formă acomoda pe terenul nostru. Se și vede în rezultate, fiindcă am adus mai multe puncte de afară decât acasă. În plus, chiar și meciurile pe care le-am pierdut afară, gen Snagov sau Bacău, le-am jucat bine pe iarbă naturală. Încercăm să gestionăm cât mai bine situația, cu antrenamente atât pe sintetic, cât și pe iarbă naturală, dar, oricum, nu căutăm scuze privind terenul”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.
Iordan: „Joc destul de
dificil, mai ales prin prisma terenului”
Până acum, CS Mioveni a pierdut de trei ori în deplasare în acest sezon, 0-2 la Snagov, 0-2 la Târgu Jiu cu Pandurii și 0-1 contra lui ASU Politehnica Timișoara. Cu câte un punct s-a întors de la Ploiești (cu Petrolul) și Timișoara (cu Ripensia), fiind victorioși pe terenul Bacăului, Farului (la „masa verde” după 3-3) și Chindiei. „Va fi un joc destul de dificil, mai ales prin prisma terenului. Jucăm pe sintetic, iar noi ne antrenăm pe iarbă și suntem obișnuiți cu această suprafață. Pe cei de la UTA i-am urmărit la jocurile trecute, la unele au avut foarte multe indisponibilități, spre exemplu cel cu FC Argeș de acasă. Ei vin după o serie negativă, de patru jocuri nu au gustat victoria și își vor dori foarte mult să ne învingă mâine. Dar, și noi încercăm să scoatem maxim” susține Iordan Eftimie, tehnicianul argeșenilor.
Acesta se va duela cu ultimul antrenor care a promovat-o pe CS Mioveni în prima ligă. „Domnul Popa este un antrenor cu experiență, destul de titrat, știm că le cere jucătorilor atitudine și agresivitate în joc, iar asta ne va face nouă meciul greu. Dar și noi ne bazăm pe echipa noastră, care până acum s-a descurcat destul de bine la jocurile din deplasare și sper să o facă și mâine” a adăugat Iordan, care va putea conta din nou pe atacantul Popescu și „închizătorul” Lazăr, reveniți după suspendare, în timp ce Mîrzeanu și Eduard Stoica rămân accidentați.
La ultimele dispute pe „Motorul” între cele două formații s-au înregistrat două remize: 2-2 (2015) și 0-0 (2016), dar și un succes al UTA-ei, cu 1-0, în play-offul sezonului 2015-2016.
Formații probabile:
UTA: Bodea – Manea, El Hasni, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Costin, Miculescu, Stahl – Rus.
Mioveni: Val. Sima – Kilyen, R. Gherghe, Celea, Burnea – Lazăr, Coșereanu (Al. Neagu) – Rădescu, Al. Popescu, Ayza – Balint.
Arbitri: Vladimir Nagy (Aiud) – Călin Cimpoieru (Lugoj), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Aurel Vărzan (Timișoara).
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara) și Radu Bîtea (Oradea).
Partida de azi, din cadrul rundei cu numărul 19 a Ligii a II-a va putea fi urmărită în direct pe TV Arad.

Recomandările redacției