Apărare și atac la „câini” de la Ilie și Rus: „La ce entuziasm au suporterii, o victorie ar fi ceva extraordinar!”

0
324

Doi dintre componenții de bază ai „Bătrânei Doamne”, primul și al treilea căpitan al echipei, par conștienți de șansa imensă ce li se ivește, astăzi, lor și colegilor din vestiar cu ocazia disputei din 16-imile Cupei României, împotriva celor de la Dinamo. Sigur, UTA e în plină zonă promovabilă după 8 runde scurse (și cu un meci în minus față de principalele contracandidate) și întreține cu fapte visele de promovare ale fanilor, dar un succes împotriva „câinilor” roșii ar putea fi ceva cu adevărat special.
Ciprian Rus este golgheterul la zi al Campioanei Provinciei și marcator pentru arădeni la precedentul meci de Cupă disputat pe „Motorul”. Se întâmpla pe 26 septembrie 2018, când UTA era eliminată din competiție tot de o prim divizionară, Poli Iași, la penalty-uri: 6-8. În timpul regulamentar, scorul a fost egal: 3-3, iar Rus a fost cel care a deschis tabela în minutul 4, după o cursă de 30 de metri. „Nu sunt neapărat un specialist contra echipelor din Liga I, fac tot ce pot să marchez când echipa are nevoie de goluri. Apoi, chiar dacă am cele mai multe goluri înscrise până acum pentru UTA, nu sunt neapărat principalul pericol. Noi vrem să credem că formăm un grup foarte puternic și, probabil, cei de la Dinamo nu-și vor lua măsuri doar la mine sau colegii mei din atac. Ceea ce vreau să spun este că, deși mai aveam de jucat o partidă care din perspectiva noastră n-a fost chiar atât de ușoară, la Târgu Jiu, din momentul în care am aflat că vom juca cu Dinamo, s-a creat un entuziasm pentru toatã suflarea fotbalisticã arãdeanã. Biletele au fost sold-out în trei ore, toatã lumea așteaptã acest meci. Probabil, cei de la Dinamo vor pune preț pe Cupã, pentru cã la momèntul actual nu o duc prea bine în campionat. Așadar își vor vinde scump pielea. O victorie ar însemna ceva extraordinar, mai ales datorită entuziasmului suporterilor pentru acest meci. Vom avea un stadion plin, avem toate atuurile să facem o figură frumoasă. Va trebui să ne autodepășim, sper să reușim să facem acest lucru”, a spus atacantul arădean, care i-a mai înfruntat pe „câini” în două rânduri, pe când a îmbrăcat tricoul lui FCM Târgu Mureș. Rezultatele: o victorie și o înfrângere.
Tot de două ori i-a înfruntat și Florin Ilie pe cei de la Dinamo, în tricourile celor de la Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna și de fiecare dată a fost eșec pentru trupele puternicului fundaș. „Ne aflăm în fața unui meci important, poate cel mai important de până acum. Întâlnim o echipă de tradiție a fotbalului românesc și, chiar dacă ei pleacă ca favoriți, noi suntem pregătiți să facem un meci bun și să ne calificăm mai departe. Trebuie să intrăm foarte motivați pentru a face un joc bun. Sper să ne ridicăm la nivelul spectatorilor și, de ce nu, să mergem mai departe, pentru că suntem cu gândul doar acolo. Am urmărit meciurile lui Dinamo, au cinci înfrângeri și doar o victorie în deplasare. Noi am primit doar un gol acasă, sper să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Am urmărit toată echipa, dar în special la vârfurile de atac, Montini și Popa”, a punctat și Ilie, unul dintre fotbaliștii UTA-ei cu destule prezențe pe scena primului eșalon, după Ciucur, Melinte, Șeroni, Alex Ioniță, Moise și Iacob.
Utiștii s-au antrenat la ora meciului ieri, iar veștile privindu-i pe Șeroni și Miculescu sunt bune. Niciunul dintre ei nu s-au accidentat grav la Târgu Jiu, însă rămâne de văzut dacă vor fi trimiși pe teren. Cert este că meciul se joacă după regula Ligii 1 cu privire la numărul de juniori ce trebuie să înceapă un meci, iar aceasta spune doi Under 21, cu mențiunea că unul dintre ei poate fi înlocuit oricând cu un senior. UTA și așa nu are în lot fotbaliști născuți în anul 1998 sau 1999, așa că va apela – bineînțeles – la cei de 2001 sau Deta și A. Rus (născuți în anul 2000).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.