Aparatură de ultimă generaţie pentru spitalul arădean: permite vizualizarea cu acuratețe a tumorilor maligne

0
400

Spitalul Judeţean a primit în această săptămână aparatura medicală pentru Secția Clinică Chirurgie Generală  și  Blocul Operator. Investiţia reprezintă un sistem de vizualizare cu indocianină, deosebit de important în cazul intervențiilor de îndepărtare a ganglionilor metastazați sau a tumorilor maligne. Este vorba despre un sistem mobil, ce folosește tehnologie laser și permite vizualizarea cu acuratețe, în alb –negru sau color, atât a ganglionilor și a neoplaziilor mamare sau abdominale, cât și a vascularizației intestinale în cazul infarctului entero-mezenteric (intestinal).

Sistemul poate fi folosit, atât în cazul intervențiilor clasice cât și a celor laparoscopice, prin injectarea unei substanțe numită indocianină care permite vizualizarea cu ușurință și disecția în siguranță a formațiunilor care trebuie îndepărtate. În cazul intervențiilor laparoscopice, recuperarea pacientului este mult mai rapidă, reducându-se timpul de spitalizare la 3-4 zile.

Aparatura în valoare de 280.000 de lei, a fost achiziționat din fonduri alocate de Consiliul Județean Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad fiind printre puținele centre medicale din țară care dețin acest aparat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.