Aparatură pentru Ambulatoriul Spitalului Județean

0
970

Spitalul Județean este dotat cu noi aparate medeicale, echipamente ce necesită a fi amplasate în noi spații. Consiliul Județean (CJA) a aprobat de curând, indicatorii tehnico-economici pentru efectuarea unor amenajări interioare, unde vor fi amplasate noile aparaturi. Acestea vor fi achizițonate din bugetul propriu al CJA.

Potrivit celor de la CJA, prin programul de investiții pe anul 2020 au fost alocate fonduri de către Consiliul Județean Arad pentru achiziția de Servicii elaborare documentații tehnico-economice, faza DALI, pentru amplasarea a două echipamente medicale. Investiția propusă urmează a fi realizată în cadrul imobilului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – corpurile C1 (corpul central) și C3 (clădirea ambulatoriului, str. Andrenyi Karoly nr. 2-4), unde vor fi amplasate, la terminarea proiectului, două aparate medicale: un angiograf periferic, respectiv un Computer Tomograf.

Angiograful periferic va funcționa în cadrul Laboratorului de Radiologie lntervențională, într-un spațiu, la parter, în cadrul clădirii C1- Ambulatoriului de Specialitate Radiologie. Pentru instalarea aparatului, se vor face o serie de modificări ale spațiului existent propus, printre care eliminarea zonei actuale de toaletă; mutarea zonei de acces din exterior la nivelul pereților coridorului spitalului și montarea unei uși culisante automate; camera tehnică: realizarea unei încăperi de aproximativ 3x3m în holul spitalului fără acces din hol, dar cu acces din zona laboratorului, instalarea unei podele flotante, a tabloului electric general, a tabloului electric pentru curenții slabi, a două aparate de aer condiționat cu funcționare etc“, au susțininut cei de la CJA.

Computerul tomograf va fi amplasat într-un spațiu destinat acestuia în cadrul clădirii ambulatorului, parter (clădirea C3 – camerele 19, 20, 21). Amenajarea spațiulul va consta în baritări ale camerei de examinare, uși și ferestre plumbuite, dimensionarea camerei de examinare în concordanță cu caracteristicile echipamentului radiologic. În prezent camerele 19, 20 și 21 sunt spații de dimensiuni egale. Prin reamenajarea lor în vederea amplasarii CT-ului, peretele dintre camera 19 și 20 va fi mutat astfel încât suprafața camerei 20 să fie dimensionată în concordanță cu caracteristicile echipamentului radiologic.

Lucrările pentru aceste investiții se ridică la 1,073,409 de lei, fără TVA. În șase luni ar urma să fie gata toate amenajările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.