Aparatură performantă, pentru a putea asigura servicii medicale complexe

0
607

Compartimentul de Oftalmologie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotat, în ultimii ani, cu aparatură performantă, pentru a putea asigura servicii medicale complexe în regim de spitalizare continuă, de zi precum și în cadrul cabinetului medical din ambulatoriu. Investigațiile medicale se realizează cu: aparat de tomografie oculară computerizată (OCT), ecograf oftalmologic, trei biomicroscoape oftalmologice, două tonometre cu rebound, un aplanotonometru, un autokeratorefractometru, un biometru oftalmologic, un câmp vizual computerizat, unul manual și un optotip.

Echipa medicală este formată din patru medici primari, zece asistente și patru infirmiere.

Sala de operație a fost modernizată și dotată cu microscop operator oftalmologic, aparat de facoemulsificare, lampă scialitică, masă de operație, aparat de sterilizare și instrumentar de macro și micro-chirurgie oftalmologică.

În cadrul spitalizărilor de zi și continue se realizează intervenții chirurgicale de cataractă – cea mai frecventă patologie tratată la nivelul compartimentului, dar și pentru alte afecțiuni ale polului anterior ocular, afecțiuni ale anexelor globului ocular, traumatisme oculare. De asemenea, medicii din cadrul compartimentului tratează și patologia nechirurgicală a globului ocular precum: afecțiunile vasculare retiniene, inflamațiile oculare și patologia glaucomatoasă.

În cabinetul medical din ambulatoriu se efectuează consultații oftalmologice decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad, referate medicale și evaluări oftalmologice complexe.

Totodată, în cabinetul din ambulatoriu, se pot efectua și unele consultații și intervenții, la cerere: tomografie oculară computerizată, consultație de control, câmp vizual manual, câmp vizual computerizat, tensiune intraoculară, fișe auto, exoftalmie, referat pentru comisia de expertiză a capacității de muncă și handicap, intervenții chirurgicale pentru: chalazion pleoapă, abces pleoapă, chist, veruci, pterigion, chist conjunctival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.