Apel umanitar pentru Teodora

2
308
Teodora Negoitescu

Teodora NegoitescuAm primit în acest week-end la redacție o scrisoare de la un fost coleg de breaslă, Leo Negoițescu, sau Lulu după cum îl știu cei mai apropiați. Din nefericire familia lui trece printr-o situație foarte grea și are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor celor care pot face ceva. Chiar și un share pe rețelele de socializare contează. Aveți mai jos conținutul scrisorii de la Lulu:

Pe fetița noastră o cheamă Teodora. I-am ales acest nume pentru că se traduce prin ”Dar de la Dumnezeu”. S-a născut în 7 iunie 2013 la Spitalul Matern Arad. La naștere medicul a observat că fata defeca prin vagin și că orificiul anal lipsea. Undeva, la nivelul vaginului, intestinul gros comunica cu acesta. A fost chemat un medic chirurg care a examinat-o pe fată și care ne-a comunicat că operația de corectare s-ar putea face dar numai la vârsta de un an deoarece atunci terminațiile nervoase sunt destul de dezvoltate și vizibile.
După trei zile fetița a fost transferată la alt spital, de data aceasta din Timișoara. Acolo i s-au făcut mai multe teste din care a reieșit și faptul că s-a născut cu un singur rinichi, și acela malformat. Erau 50% șanse să-și revină de la sine. Din fericire rinichiul Teodorei s-a refăcut de la sine și am fost asigurați că poate avea o viață normală și cu un singur rinichi. Despre partea cealaltă, la fel, ni s-a spus că doar la vârsta de un an i se va putea face operația de corectare a malformației. Până atunci ni s-au recomandat dilatări săptămânale cu niște instrumente chirurgicale numite hegare pe care le-am achiziționat noi, spitalul neavându-le în dotare. Observam că la fiecare dilatare sângele țâșnea și fata nu era în apele ei vreo trei zile după aceea. În plus, făcea eforturi supraomenești să elimine fecalele. Aproape într-o frecvență de 30 de minute. Astfel că după câteva luni de documentări am aflat numele unui medic chirurg din localitatea Szeged, medic care avea o bogată experiență în cazurile de acest gen. În 12 februarie am fost programați la dânsul la cabinet, a examinat fetița și ne-a programat la operație pentru data de 14 martie a.c. înștiințându-ne despre costul operației, undeva între 200.000 și 270.000 de forinți.

Ajunși în data de 13, li s-a făcut internarea, mamei și fetei, Teodorei i s-au făcut analizele iar în data de 14 martie, la ora 12, ora Ungariei, a intrat în operație spunându-ni-se că va fi una de rutină. În timpul intervenției însă, am fost chemați spunându-ni-se că a găsit ceva și trebuie să discutăm. Am fugit speriați spre blocul operator unde ne aștepta medicul care ne-a informat că datorită dilatărilor repetate, între vagin și intestinul gros este o gaură mare și că operația nu poate decurge așa cum prevăzuse. ”Este nevoie de minim trei intervenții chirurgicale” ne spunea într-o englezească perfectă. ”Prima, cea de azi, în care îi voi deschide intestinul gros undeva în stânga bazinului și care se numește ”anus contra naturii” pentru ca fata să poată să elimine fecalele fără eforturi. Apoi, după aproximativ trei luni, timp în care leziunile din zona vaginului se vor vindeca, voi deschide anusul și voi închide găurile din vagin și intestinul gros. Apoi cea de-a treia operație va consta în închiderea orificiului făcut la prima intervenție și coborârea intestinului gros la anus, definitiv.” La întrebarea noastră care viza costurile celorlalte două intervenții ne-a răspuns că din nefericire fiecare operație se ridică la aproximativ 250.000 de forinți. A mai precizat că este dispus să renunțe la partea lui dacă asta face să scadă costurile… Trebuie să mărturisesc că am fost șocat să aud așa ceva.

În fine, pentru prima operație am fost ajutați de niște prieteni foarte apropiați însă costurile celorlalte două intervenții sunt peste puterea noastră financiară deși avem amândoi servicii decente și ne străduim să muncim pentru o viață normală. Astfel că venim în fața dumneavoastră cu demnitatea unor părinți încercați și cu rugămintea de a ne ajuta după posibilități pentru ca fiica noastră să fie și să aibă o viață normală. În acest sens punem la dispoziție singurul cont pe care-l avem, contul din care mama Teodorei, soția mea, își ia salariul.

Numărul IBAN este RO44BRDE020SV24954350200 deschis la BRD Arad iar titular este NEGOIȚESCU LAVINIA DANIELA. Să vă dea Dumnezeu sănătate!

UPDATE/ Cont în valută
În această dimineață, tatăl Teodorei a deschis și un cont în valută (euro). Toți cei care doresc să o ajute pe micuță pot face donații în contul: SWIFT (BIC) CODE B.R.D.E.R.O.B.U. cont IBAN RO51BRDE020SV60096340200. Titular NEGOIȚESCU LEONARDO, CNP 1681101211685

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.