Apelul ULALA către Guvern: „Nu condamnați la desființare asociațiile de proprietari”

0
716

După cum vă informam într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, membrii Ligii Habitat cer abrogarea Legii 196/2018, noua lege după care funcționează asociațiile de proprietari. În acest sens a fost întocmită o petiție care va fi înaintată Guvernului și premierului Viorica Dăncilă sub genericul „Nu condamnați la desființare asociațiile de proprietari!” „Având în vedere problemele multiple, de o gravitate excepțională, ce sunt generate de Legea nr. 196/2018, privind înființarea, organizarea și funcționrea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor […], semnalele nenumărate primite de la membrii și reprezentanții asociațiilor de proprietari, solicitarea unanimă a reprezentanților asociațiilor de proprietari, întruniți în Conferința Națională în data de 6.10.2018, solicităm abrogarea acestei legi și demararea unui proces amplu de consultare a membrilor și reprezentanților asociațiilor de proprietari pentru adoptarea unor noi reglementări. Vă stăm la dispoziție pentru a vă prezenta problemele generate de această lege care va duce la desființarea asociațiilor de proprietari. Prin dialog real putem pune bazele unor reglementări raționale, conforme cu realitatea, aplicabile, care să ajute asociațiile de proprietari și nu să ducă la desființarea acestora. Dialogul și și argumentele raționale ar trebui să fie suficiente pentru a corecta deciziile greșite!”, se arată în petițe.

Asociațiile sunt chemate să semneze petiția

În aceste condiții, Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad (ULALA) îndeamnă reprezentanții asociațiilor de proprietari să semneze documentul.

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad solicită sprijinul asociațiilor de locatari/proprietari din Judetul Arad pentru semnarea demersului inițiat de Liga Habitat, prin care solicităm de urgență abrogarea Legii 196/20018, privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 30 iulie 2018 aflată în vigoare de la 28 septembrie 2018.

Scrisorile semnate de asociații pot fi trimise pe e-mail ulal_arad@yahoo.com sau depuse la sediul ULAL Arad,din str.George Cosbuc Nr.33 de luni până vineri între orele 9:00-17:00. Pot fi trimise și prin poștă la Guvernul României – primului ministru, str.Piata Victoriei nr.1, Sector1, Bucuresti, susține Dorina Lupșe, președintele ULALA.

Petitia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.