Fermierii au primit subvenţii în ca­drul schemei de plată naţională directă complementară, decuplată de producţie. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plăţi din buget naţional, reprezentând Schema de plată naţională directă complementară, decuplată de producţie (PNDC1 vegetal) – Campania 2012, pentru fermierii autorizaţi la plată pentru această schemă până în prezent.
Pentru anul 2012 cuantumul alocat schemei de plată PNDC1 este de 35 euro pe hectar, la care s-a aplicat coeficientului de reducere liniară.
La finele anului trecut s-au mai fă­cut plăţi pentru PNDC vegetal. Suma totală plătită la nivel de ţară până în acest moment este în valoare de 922 mili­oane lei (203,15 mil. euro), reprezentând un procent de 91,56 la sută din suma alocată acestei scheme de plată pentru Campania 2012. De asemenea, în perioada 12 – 14 martie, APIA a efectuat prima tranşă a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zoo- tehnic, tot pentru anul trecut.

Recomandările redacției