APIA anunță că garantează credite pentru agricultori

0
500

Fermierii arădeni pot obține credite bancare pentru activitatea lor, garantate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Arad.
APIA informează că eliberează adeve­rinţe pentru beneficiarii Măsurii 14T (fosta Măsura 215) – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet b) – păsări – Campania 2017, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu APIA pentru anul de cerere 2017.
„Potrivit convenţiilor și actele adi­ționale încheiate, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o a doua adeverință care confirmă faptul că soli­citantul a depus în perioada 3 – 31 ia­nuarie 2017, aferentă anului de anga­- jament 2017, cererea de plată și a primit suma reprezentând 50% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată.
Totodată, prin această a doua ade­verință se confirmă suma reprezentând 25% din valoarea sumei solicitate în ce­rerea de plată aferentă anului de angajament 1ianuarie – 31 decembrie 2017.
În cazul neeliberării niciuneia din adeverinţele precizate, se poate elibera, la cererea solicitanţilor, o adeverință prin care se confirmă faptul că solicitantul a depus cerere de plată și reprezintă 75% din valoarea sumei solicitate în ce­rerea de plată aferentă anului de angajament 2017“, susține Alexandru Borcea, consilier juridic superior al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Arad.
Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru plățile privind bună­starea animalelor, campania 2017.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.
Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul instituției: www.apia.org.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.