APIA anunță schimbări la controalele pentru subvențiile pe suprafață

0
528

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat de curând că dă start depunerii Cererilor Unice de Plată pe Suprafață, în perioada 1 martie – 15 mai 2019. Instituția a trimis invitații fermierilor pentru prezentare în vederea depunerii cererii. Funcționarii speră să evite aglomerarea de anii trecuți. Dacă nu se încadrează în termenul de depunere a cererii, fermierii riscă penalizări.

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

Cererile se vor depune la centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Arendatorul, concedentul, locatorul şi/sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul/animalele arendat(e), concesionat(e) închiriat(e) și/sau îprumutate spre folosință.

Pentru a folosi eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în Campania 2019, fermierii sunt rugați să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite. Dacă nu sunt respectate prin prezență programările fermierilor, aceștia sunt pasibili de diferite sancțiuni.

În ce privește numărul de fermieri ce vor fi controlați pe teren în anul 2019, având în vedere rezultatele controalelor din anul 2018, APIA preconizează o scădere a acestora. Acest număr este variabil și depinde în mare măsura de numărul de scheme solicitate de fermieri și de riscuri.

Precizăm că pe fluxul de selectare la control, fermierii care au modificări ale cererilor de sprijin față de anul anterior pot fi selectați la control și în anul curent cu o probabilitate mai mare față de cei care nu au modificări ale cererilor unice de plată”, a declarat Alexandru Borcea, consilier al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Arad.

Claudiu Mariș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.