APIA anunță termen limită pentru subvențiile acordate în agricultura ecologică

0
277

subventii[1]
Sumele vor fi plătite luna viitoare
Fermierii arădeni care se ocupă cu agricultura ecologică mai pot depune cereri pentru subvenții doar astăzi. Beneficiarii își vor primi banii la începutul lunii viitoare.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad informează că, până în data de 7 noiembrie 2014, inclusiv se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică.

Ajutorul se acordă pentru exploataţiile cuprinse între: 0,30 – 5 hectare, inclusiv și 5,1 ha – 20 hectare, inclusive.

Beneficiarii schemei de minimis sunt întreprinderile care deţin exploataţii vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, care se află sub contract cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,  respectiv producătorii agricoli persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale ori întreprinderi familial.

În vederea obţinerii ajutorului de minimis, agricultorii completează şi depun cererea pentru ajutorul de minimis în agricultură la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură,  pe raza teritorială unde se află exploataţia. În cazul în care beneficiarii nu se menţin în sistemul de agricultură ecologică în conformitate cu prevederile art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 759/2010, cu modificările şi completările ulterioare, aceştia vor restitui sumele încasate prin prezenta hotărâre.

Sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiariilor începând cu data de 2 decembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.