Peste 21.000 de fermieri își primesc în perioada aceasta, ultima tranșă de bani cuvenită, pe suprafață, din campania 2018. Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură Arad a anunțat că sunt alocați bani tuturor agricultorilor arădeni care au avut de primit plata pe suprafață, deci care au fost eligibili la plată. Asta chiar dacă inițial, avansul fusese alocat pentru doar 25 la sută din cererile depuse.

Pentru aproximativ 15 la sută din fermieri s-au mai făcut verificări întrucât, la controalele pe teren sau prin teledetecție de anul trecut se înregistraseră unele nereguli. Potrivit compartimentului de comunicare al APIA Arad, situația s-a clarificat pentru majoritatea beneficiarilor.

De reamintit că, anul trecut, în campania 2018, la nivelul Centrului județean al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură Arad au fost depuse 21.348 de cereri. După analiza cererilor, au fost autorizate la plata avansului o mare parte din cereri. De avans beneficiaseră inițial peste 18.000 de agricultori. Numai avansul s-a ridicat la peste 37 milioane de lei.
Cât privește controalele făcute pentru solici­tările de plată pe suprafață, la nivelul județului nostrum s-au verificat peste 76.000 de hectare.

Recomandările redacției