APIA Arad a anunțat că avansul pentru schema de suprafață a fost autorizat la plată

0
364

avans%20apia[1]
Bani primesc toţi fermierii la care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate
Fermierii care au cerut subvenții pe suprafață își vor primi avansul. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad (APIA) a anunțat că a autorizat la plată avansul către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) – Campania 2014.

De acest avans vor beneficia toţi fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

Cuantumul pentru plata SAPS – Campania 2014 este de 156,89 euro/ha potrivit Hotărârii de Guvern nr. 863/2014, privind stabilirea pentru anul 2014 a cuantumului plăţilor directe unice pe suprafaţă, plăţilor separate pentru zahăr şi plăţilor specifice pentru orez, care se acordă în agricultură în sectorul vegetal, la care se va aplica un coeficient de reducere liniară care va asigura încadrarea în plafonul alocat de Comisia Europeană.

Plata în avans poate fi acordată în procent de până la 50% din valoarea totală a plăţilor directe, România acordă un avans de 69,00 euro/ha.

Plăţile se fac la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2014. În cadrul campaniei SAPS 2014, România beneficiază de o  alocare financiară de 1.367.527 mii euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru o suprafaţă de referinţă de 8,7 milioane ha.

„Menționăm că începând cu aceeași dată, respectiv 16 octombrie 2014, Agenția autorizează la plată și avansul, în cuantum de până la 74% din suma cuvenită, fermieriilor care au depus cereri de plată pe suprafaţă, în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală – Campania 2014: 211«Plăţi pentru zona montană defavorizată», 212 «Plăţi pentru zone defavorizate – altele decât cele montane» şi 214 «Plăţi pentru agromediu». De acest avans vor beneficia toţi fermierii care au solicitat sprijin în cadrul măsurilor Axei II, pentru care s-a efectuat verificarea necesară condiţiilor de eligibilitate“, a susținut Gheorghe Alda, directorul APIA Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.