APIA a dat start la depunerea cererilor pe suprafaţă

0
350

campanieAgricultorii arădeni pot depune cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, de săptămâna aceasta. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat demararea campaniei de primire a cererilor de plată pe suprafaţă.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la centrele APIA, în intervalul 3 martie – 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse începând cu data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014, cererea de plată nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

„Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul. Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad.

De asemenea, agricultorii solicitanţi trebuie să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) şi Cerinţele Legale în Materie de Gestionare (SMR) pe toată suprafaţa fermei. Prin intermediul aplicaţiei IPA Online, fermierii deja înregistraţi la APIA în campanile precedente şi care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă în anul 2014, prin acces la internet, pot să completeze electronic declaraţia de suprafaţă, să vizualizeze şi după caz, actualizeze propriile parcele – față de parcelele digitizate sau controlate pe teren în campania anterioară.

Informaţii privind condiţiile agricole şi de mediu sunt disponibile în documentul ataşat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.