apiaFermierii arădeni care intenţionează să facă împrumuturi sunt sprijiniţi de Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Este vorba de garanţii legate de accesarea unor măsuri ale agenţiei.
APIA informează că a încheiat convenții privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – plăți privind bunăstarea animalelor – păsări.
Până la această dată au fost înche­iate convenții cu o serie de instituţii bancare. Prin încheierea acestor convenții, APIA Arad emite, la cererea solicitantului o adeverință, prin care confirmă că solici­tantul a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea ani­malelor – păsări. În adeverinţă este confirmată şi valoarea ajutorului din cererea de ajutor, precum și valoarea decontului justificativ, depus de fermier la APIA, în pe­rioada 16 ianuarie – 15 februarie 2013.
Fermierii pot face împrumuturi la bănci de până la 90 la sută din valoarea decontului justificativ prezentată în adeverința emisă de APIA, cu încadrarea în limita su­mei cuvenite din plățile privind bunăsta­rea animalelor. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80 la sută din valoarea creditului contractat de fermier.

Recomandările redacției