APIA plăteşte în avans subvenţii pe suprafaţă agricultorilor din zonele defavorizate

0
308

apiaAgricultorii din zonele conside­rate defavorizate vor primi subvenţii pe suprafaţă, în avans. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA.) informează că s-a luat decizia ca, beneficiarii măsurilor Axei II din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fermieri care au depus cereri de plată în cadrul campaniei de sprijin pe suprafaţă 2013, să li se plătească un avans în cuantum de până la 75 la sută din suma cuvenită.
În acest sens, începând cu data de 5 septembrie 2013 s-a hotărât să se efectueze plata în avans pentru bene­ficiarii măsurilor de dezvoltare rurală: 211 „Plăți pentru zona montană defavorizată”.
Acordarea plăţilor în avans este justificată de necesitatea pregătirii unor măsuri administrative care să asigure efectuarea plăţilor către toţi solicitanţii, până la finalul implementării PNDR 2007 – 2013, dar şi pentru a veni în sprijinul fermierilor în vede­rea acoperirii cheltuielor necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă. Această măsură este menită să încurajeze respectarea bunelor practici agricole şi de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.