APIA primeşte cereri de subvenţii pentru bunăstarea păsărilor până la sfârşitul săptămânii

0
511

apiaÎn câteva zile se încheie perioada de depunere a cererilor pentru subvenţii destinate bunăstării păsărilor. Crescătorii de păsări pentru ouă şi carne, în sistem industrial, pot depune la Centrul Jude­ţean APIA Arad până la data de 18 ianua­rie 2013, cerere de ajutor pentru acor­da- rea unui sprijin financiar în vederea asi­gurării condiţiilor de bunăstare a animalelor. Acest tip de ajutor este acordat în cadrul măsurii 215, pachetul B, păsări.
„Cererea se completează online de solicitant şi se găseşte pe site-ul www.apia.org.ro. După completare, cererea se depune la Centrul Jude­ţean Arad al APIA, pe suport de hârtie împreună cu documentele men­- ţionate la capitolul 5 din cerere“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad.
Sprijinul financiar se acordă dife­renţiat pentru cele cinci măsuri pe care beneficiarul se angajează să le respecte pe o perioadă de cinci ani şi pe categorii de păsări, şi anume: pui de carne, pui de curcan, găini ouătoare, găini de reproducţie şi rase grele.
În funcţie de aceste criterii, va­loarea sprijinului este cuprinsă între 3,64 de euro şi 263,53 de euro pe an şi se acordă din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.