APIA primește cereri de subvenții pentru împădurire: Aradul, pe primul loc la conservare forestieră

0
515

Aradul este pe primul loc în țară la cereri de subvenții pentru silvomediu și conservarea pădurilor. Arădenii care vor să primească fonduri pentru împădurire mai pot face solicitări la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură.

Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că s-a prelungit cea de a patra sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”. Cererile pot fi depuse până la finalul lunii martie a anului 2020. „Astfel, prelungirea termenului de depunere a cererilor de sprijin asigură condițiile necesare pentru accesarea submăsurii 8.1 pentru care există un interes real. Accesarea fondurilor FEADR aferente are impact pozitiv pentru atingerea obiectivelor PNDR 2014-2020. Pentru informații detaliate privind condițiile de depunere și selectare a cererilor de sprijin, a fost publicat pe site-ul APIA – ww.apia.org.ro, ghidului solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat“, a susținut Alin Triponescu, directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură.

Județul nostru este clasat ca fruntaș în țară la numărul de dosare depuse pentru acordarea de plăți în domeniul silvic. Este vorba de subvenții pentru îndeplinirea unor condiții de conservare forestieră. Solicitanții subvențiilor își iau anumite angajamente – între care, delimitarea unei zone de unde nu se vor tăia copaci.

Zeci de primării, composesorate, precum și persoane fizice au accesat finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.