Apicultorii arădeni trebuie să știe că, până la finele lunii august pot depune cererile şi documentele doveditoare pentru Programul Naţional Apicol pentru anul 2018. Agenția Județeană de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) aș­teaptă apicultorii să depună cererile, în vederea acordării sprijinului financiar.
Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este de 99.340 mii lei, din care suma de 49.670 mii lei reprezintă contribuția Uniunii Europene la programele apicole naționale,
„Menționăm că plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA după finalizarea tuturor controalelor aferente cererilor de plată depuse pentru Programul Național Apicol și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat”, susțin reprezentanții APIA.
Plățile aferente anului 2018 se efectuează la cursul de schimb de 4,6585 lei/euro stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) la data de 29 decembrie 2017.
Pe site-ul APIA: www.apia.org.ro, în cadrul secţiunii: Măsuri de piaţă – Apicultură – Anul 2018 – http:// www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2018, se regăsesc informații privind Programul Naţional Apicol pentru anul 2018.
(S.S)

Recomandările redacției