apiaAgricultorii arădeni pot cere subvenţii pentru motorina folosită în scopuri agricole, până la finele acestei luni.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul județean Arad, informează fermierii cu privire la faptul că până la 31 octombrie 2014, inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III 2014.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate in agricultura. Astfel, acesta este 379,395 euro/1000 litri, respectiv 1,7975/litrul de motorină.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

Până la aceeasi dată, respectiv 31 octombrie 2014, se depun si cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru plata primelor de asigurare pentru culturile agricole infiintate in primavara anului 2014.

„Sunt eligibili producatorii agricoli care se incadreaza in categoria microintreprinderilor/intreprinderilor mici si mijlocii, desfasoara activitati in domeniul productiei agricole primare si au incheiat polite de asigurare cu societati de asigurare-reasigurare pentru culturile infiintate in primavara anului 2014“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul APIA Arad.

Recomandările redacției