Apicultorii arădeni ar putea primi sprijin financiar

0
214

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vorbit despre acordarea unui ajutor de minimis pentru apicultori, deoarece  acest sector a fost puternic afectat de condițiile nefavorabile din primavara acestui an.

„Am participat alături de secretarul de stat Antal Szabolcs Barabasi și de directori din direcția tehnică de specialitate a MADR, la o întalnire de lucru cu reprezentanți ai asociațiilor și federațiilor din sectorul apicol.

Temele aflate pe agenda discuțiilor au vizat alocările suplimentare pentru măsurile din cadrul Programului Național Apicol (PNA), posibilitatea acordării unui ajutor de minimis pentru apicultori, având în vedere dificultățile întâmpinate de sectorul apicol, din cauza condițiilor hidrometeorologice din primăvara acestui an.

Apicultorii au expus principalele probleme cu care se confruntă: valorificarea produselor, concurența neloială din piață, etichetarea mierii și a produselor apicole. Referitor la acest aspect, am propus facilitarea organizării unei întâlniri între reprezentanți ai sectorului apicol și responsabili din cele două instituții cu atribuții pe acest segment, respectiv ANSVSA și ANPC.

Referitor la posibilitatea acordării unei scheme de ajutor de minimis pentru apicultori, am transmis celor prezenți că Ministerul va analiza cu atenție posibilitatea acordarii unei scheme de ajutor  pentru sectorul apicol în limita prevederilor bugetare alocate MADR pentru anul 2021”, a spus ministrul Oros.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.