Apostu, despre posibilitatea de a aduce fotbaliști străini la UTA și a-l scoate pe Hlistei de la Rapid: „Este nevoie de timp”

0
210

Primele achiziții estivale ale „Bătrânei Doamne” fac parte din rândul jucătorilor autohtoni, dar e posibil ca până la reluarea pregătirilor (pe 25 iunie) și chiar după aceea să apară și fotbaliști străini. Bogdan Apostu, considerat de acum un apropiat al Campioanei Provinciei, impresariază o serie de „stranieri”, mulți dintre ei venind din America de Sud. Unii chiar au confirmat deja în Liga 1, dar ce poate aduce fostul atacant la UTA, în Liga a II-a?
„Vreau să se înțeleagă că decizia finală privind achizițiile le aparține mereu celor din conducerea clubului, împreună cu antrenorul principal. Eu, din postura mea de agent, nu pot să fac altceva decât să-i ajut cu jucătorii buni sau foarte buni pe care îi am. În mod normal, nu am prea fost implicat în transferuri la nivelul ligii secunde până anul trecut, dar fotbaliștii pe care îi impresariez și au dat randament foarte bun și la nivelul Ligii a II-a,
s-a demonstrat acest lucru pe teren. Am ales, în primul rând, jucători de caracter și apoi jucători în care eu să cred cu tărie, pentru că, venind din fotbal, avem pretenția că înțelegem cât de cât fenomenul și putem alege jucătorii potriviți. Le-am propus celor de la UTA o listă de jucători, ei urmează să se decidă. Când îmi dau acceptul ei trecem la pasul următor. Într-adevăr, există jucători importanți pe care îi putem atrage mai ușor la UTA prin prisma mea. Mai departe, într-adevăr sunt greu de convins jucătorii la care ne raportăm, căci ei sunt foarte buni inclusiv pentru Liga 1. Tocmai de asta nu este foarte simplu, e nevoie de timp pentru a convinge astfel de fotbaliști să vină la Arad. Eu știu ce înseamnă UTA și spiritul acestui club cu suporterii săi, sunt la curent cu proiectul de aici, dar ei, fiind străini, nu au de unde să simtă și să știe unele lucruri. Mai ales când le propui o sumă infimă raportată la valoarea lor actuală și la salariile pe care sunt obișnuiți să le câștige”, a explicat Apostu.
Campioana Provinciei nu-și ascunde intenția de a-l repatria și pe Cătălin Hlistei, unul dintre cei mai buni mijlocași la nivelul ligilor doi și trei în sezonul recent încheiat în tricourile celor de la Snagov și Rapid. „Hlistei este un jucător pe care mi-l doresc, am lucrat cu el și are o calitate certă. Este un fotbalist de caracter, care știe ce înseamnă UTA, s-ar integra perfect aici”, a menționat Laszlo Balint.
Speranțe există pentru ca mijlocașul de bandă de 24 de ani să îmbrace din nou tricoul Campioanei Provinciei, iar Bogdan Apostu a dat detalii: „Îl reprezint oficial pe Cătălin și vă spun așa. Dacă va fi să plece de la Rapid, adică vom găsi soluția împreună cu cei de acolo, le-am promis celor din conducere că singura echipă cu care va semna va fi UTA. Există un litigiu pe rol, eu sper să se poată rezolva și altfel, adică prin prisma relațiilor pe care le am cu conducătorii de acolo. Sper să se termine totul amiabil, poate printr-o strângere de mână, pentru că și Cătălin își dorește foarte mult să revină acasă. Dar, repet, el este acum jucătorul Rapidului, e nevoie de puțin timp și în cazul său să vedem dacă acest litigiu se rezolvă favorabil sau nu. Dar, repet, eu încă sper într-o rezolvare amiabilă”.
Hlistei este un produs al lui Atletico Arad, evoluând cu succes în două perioade la UTA. S-a despărțit de „roș-albi” vara trecută când a ales Snagovul, pentru ca în iarnă să ajungă la Rapid, cu care a promovat în Liga a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.