Aproape 1.000 de teste în șapte zile, la Arad. Se iau probe și de la asimptomaticii expuși (Video)

0
1044

Aproape 1.000 de teste s-au făcut la Arad în decursul a șapte zile. S-au testat multe persoane, cu atât mai mult cu cât la Pecica și Sântana au fost depistate focare de infectare cu SARS-CoV-2.

În cifre, 975 de teste s-au efectuat in ultimele 7 zile la Laboratorul Directiei de Sanatate Publica Arad. Problele s-au trimis de la Spitalul Judetean Arad, Serviciul de Ambulantă, DDAC Arad, DGASPC Arad, Centru de Dializă, Terapeutică Chisineu-Cris, Spitalul Ineu si Lipova. „Ne-am asumat mai mult decât legislația permite, pentru că Aradul nu este ca restul țării. Aradul este poartă de intrare în țară. Județul nostru este în alt context epidemiologic. Ne-am asumat chiar și ce nu prevede legislația, acea metodologie care spune că, persoanele asimptomatice se testează doar în anumite condiții. Practic, ne-am asumat testarea personalului din centre sociale și unități, chiar dacă aceștia au fost asimptomatici, pentru a limita cât mai mult riscul de extindere a virusului. Ca să nu mai existe problemele care s-au înregistrat la început am preferat să testăm mai mult“, a susținut Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Acesta a mai spus că personalul DSP lucrează acum 24 din 24, ca să gestioneze cât mai eficient și rapid testările. „Personalul este aproape epuizat și ne este greu, însă am luat decizia să stăm cât mai mult, chiar și 24 din 24 ca să lucrăm. Rog administrațiile publice, autoritățile din localități să intervină, să mențină toate măsurile prevăzute de ordonanță – distanțare socială, purtarea măștilor, evitarea aglomerărilor. În primul rând, în comunitate trebuie să existe intervenție și înțelegere“, a conchis directorul DSP Arad.

Video TESTARE: https://www.facebook.com/anamaria.nyeki/videos/3081332048598731

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.