Aproape 100 de arădeni suferă de hepatită

0
506
Ziua Mondială a Hepatitei a fost marcată miercuri, 28 iulie.
 
Cu acest prilej, pentru a spori gradul de conștientizare a populației arădene cu privire la hepatita virală, o maladie inflamatorie a ficatului care provoacă boli hepatice severe și cancer hepatocelular, aducem câteva date statistice de la nivelul județului Arad.
 
Astfel, în intervalul 2019 – 2020, s-au constatat 97 de cazuri de hepatită virală, dintre care 94 infectați cu hepatita A, iar 3 cu hepatita B, conform datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică din Arad, pentru ziarul nostru.
 
Pe această cale, încurajăm arădenii să acceseze serviciile de prevenire, testare și tratament a hepatitei, în număr cât mai mare și totodată, îndemnăm liderii regionali, naționali și factorii de decizie politică să accelereze răspunsul la hepatită pentru a obține eliminarea ei până în anul 2030.
 
Conform datelor OMS, aproximativ 4,5 milioane de decese premature ar putea fi prevenite în țările cu venituri mici și medii până în 2030, prin vaccinare, teste de diagnostic, medicamente și campanii de educație, pentru că hepatita nu așteaptă, iar sănătate este mai presus decât orice.
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.