Aproape 12.500 de Cereri Unice de Plată au fost depuse la APIA Arad

0
169

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judetean Arad continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.

„Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrul judetean sau la centrele locale arondate, decât in situatii de exceptie”, a comunicat directorul executiv al APIA Arad,     Alin Stelian Triponescu.

Începând cu data de 1 martie și până în prezent au fost depuse un număr de 12409 cereri pentru o suprafață de 107 264 hectare.

„In contextul apropierii Sarbatorilor Pascale, ziua de 3.05.2021 fiind zi nelucratoare, in vederea  respectarii programarilor de preluare a cererilor,  rugam fermierii sa manifeste rol activ in procesul depunerii cererilor unice de plata in sensul in care, avand in vedere programarile facute pentru depunerea cererilor, sa se prezinte la sediile primariilor in raza carora au inregistrate suprafetele de teren pentru a solicita primarilor eliberarea adeverintelor si comunicarea acestora, prin mijloace electronice, institutiei noastre, în lipsa adeverintelor eliberate de primari cererile de plata fiind neeligibile”, a mai transmis directorul.

Totodata, avand in vedere situatiile de exceptie ce necesita prezenta fermierilor la sediul APIA Arad sau la centrele locale arondate, APIA Arad roagă fermierii sa se conformeze solicitarilor telefonice ale angajatilor APIA in vederea solutionarii problemelor ivite in cursul depunerii cererilor unice de plata.

Campania se va încheia la data de 17 mai 2021, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.