Aproape 2.000 de nevăzători din Arad vor beneficia de sprijin umanitar

0
446

În luna dedicată Vederii, un proiect pentru nevăzătorii arădeni este îndreptat susținerii eforturilor axate pe dezvolatarea unor vieți „normale” pentru persoanele cu deficiențe de vedere, indiferent de vârstă.

Proiectul intitulat ”Centru de instruire pentru servicii de masaj pentru persoanele cu deficiențe de vedere” în cadrul Asociației Nevăzătorilor, are ca scop îmbunătățirea accesului la educație, pentru o stare de viață mai bună și pentru întărirea comunităților de oameni care suferă de astfel de boli în România. 

Asociația Nevăzătorilor, sucursala Arad are 1.978 de membri.  Centrul de instruire va oferi gratuit instruire în tehnicile de masaj membrilor care au nevoie de un loc de muncă. După instruire, acești membri devin maseuri certificați și își pot oferi serviciile în Centrul de masaj al Asociației, într-un program numit „Ajuți și beneficiezi!” unde oamenii pot primi gratuit o sesiune de masaj oferită de nevăzătorii instruiți, dar este apreciată oricând și o donație în acest sens.

Proiectul mai presupune renovarea mansardei sediului Asociației Nevăzătorilor, sucursala Arad, renovare care include noi pardoseli din lemn, gresie, ferestre și uși noi, izolarea acoperișului, pereți simpli și dubli din gips-carton, pictură de perete, salubrizare, picturi de perete lavabile, instalarea instalațiilor sanitare și de încălzire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.