Regulile stricte din starea de urgență și izolarea au afectat arădenii. După cum am mai anunțat în decursul pandemiei, persoanele afectate de regimul impus pe fondul extinderii virusului COVID-19 au putut apela la consiliere psihologică și sprijin. Chiar prin Rețeaua Solidarității au fost sprijiniți și consiliați psihologic, aproape 2.500 de arădeni.

Odată cu declararea Stării de urgență Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, prin Centrul de Consiliere si semnalare a situațiilor de urgență în domeniul asistenței sociale, a pus la dispoziția cetățenilor două numere de telefon 0257/983 și 0733889812 prin care, aceștia au putut solicita sprijin, zilnic, între orele 08:00 și 20:00. Mulți n-au ezitat să apeleze la numere.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad reprezentată de directorul, Erika Stark, a încheiat o convenție de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Arad și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Convenția a vizat colaborarea între cele trei instituții în vederea asigurării serviciilor de consiliere psihologică suportivă telefonică pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, în carantină, dar și internate în unitățile sanitare destinate pacienților infectați cu virusul SARC-COV-2.

De la începutul perioadei și până în prezent au fost sprijinite prin Rețeaua Solidarității de la DGASPC Arad un numar total de 2.470 de persoane. S-au primit 370 de apeluri/solicitări din partea cetățenilor. Consilieri telefonice suportive, altele decât persoanele aflate în izolare la domiciliu, în carantină, dar și internate în unitățile sanitare destinate pacienților infectați cu virusul SARC-COV-2 – s-au acordat în 74 de cazuri. S-au sprijinit aproape 100 de persoane și familii cu alimente.

Pentru 1.930 de persoane s-au asigurat servicii de consiliere psihologică suportivă telefonică, acestea fiind fie în izolare la domiciliu, fie în carantină, dar și internate în unitățile sanitare destinate pacienților infectați cu virusul SARC-COV-19.

Serviciile de consiliere suportivă vor continua pe tot parcursul perioadei stării de alertă și sunt adresate tuturor persoanelor afectate ca urmare a interacțiunii directe sau indirecte cu virusul COVID-19, a precizat Erika Stark, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Recomandările redacției