Aproape 300 de elevi arădeni nu s-au prezentat la Evaluare

0
358

Astăzi, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a la Limba și literatura română.

De la Inspectoratul Școlar Arad aflăm că la examen au fost prezenți 2378 candidați. Nu s-au prezentat la examen 278 de candidați dintre aceștia (10,39%). De asemenea în acest an nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Reamintim că următoarea probă scrisă la matematică va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă la Limba și literatura maternă va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Ca și în anul școlar trecut, comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.