Primăria Municipiului Arad va acorda  aproape 4.000 de burse elevilor arădeni, în cuantum total de aproximativ 2.843.000 lei.
Elevii din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social, cuantumul şi numărul acestora stabilindu-se anual prin hotărâre de consiliu local.  Pentru anul şcolar 2017-2018, Primăria Municipiului Arad va acorda un număr de 28 de burse de performanţă, 265 de burse de studiu, nu mai puţin de 2642 burse de merit şi 1042 burse sociale.
Cuantumul burselor a fost stabilit după cum urmează: 90 de lei – bursa de performanţă, 80 de lei –  bursa de merit, 70 de lei – bursa de studiu şi 60 de lei – bursa socială.
Repartizarea burselor pe fie­care unitate de învăţământ s-a realizat conform solicitărilor fiecărei unităţi de învăţământ. Astfel, cele mai multe burse de performanţă, 7, vor ajunge anul acesta la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”,  câte 6 burse de performanţă vor merge către Colegiul Naţional “Preparandia – Dimitie Ţichindeal”, respectiv Colegiul Economic, iar 3 la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttebrunn”. Co­legiul Naţional „Moise Ni­coară”, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” şi Liceul Na­ţional de Informatică primesc câte 2 astfel de burse. Colegiului Naţional „Moise Nicoară” îi revin anul acesta cele mai mul­te burse de merit, 355, iar  Li­ceul cu Program Sportiv este lider la burse de studiu,  129 de elevi ai acestei unităţi de învăţământ fiind răsplătiţi pentru rezulta­tele lor.
(C.P.)

Recomandările redacției