Aproape 50 de copii de etnie romă și familiile lor vor fi integrați social

0
450

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  Arad implementează de la începutul acestui an și până la sfârșitul anului 2022, în parteneriat cu centrele din Ialomița, Buzău, Mureș și Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale București  proiectul „Voluntariat – Inițiative – Profesionalism pentru calitate în serviciile de zi destinate copiilor din comunitățile vulnerabile”.

Proiectul este derulat prin Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, și anume “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”. Bugetul total al proiectului este de 4.565.893 lei.  Obiectivul general este  creșterea șanselor de incluziune socială și o mai bună abilitare a copiilor și tinerilor de etnie romă și a familiilor acestora din comunități rurale și cartiere urbane defavorizate din județele Ialomița, Arad, Buzău și Mureș.  Prin acest program se va asigura dezvoltarea calității serviciilor acordate populației de etnie romă în nouă  centre de zi, care promovează modele de bune practici de abilitare, campanii de conștientizare și nondiscriminare, intervenția în rețea, munca în echipă și solidaritatea socială.

În județul Arad, alături de DGASPC Arad, colaboratori în proiect sunt: orașul Ineu cu Centrul de îngrijire de zi a copilului, orașul Pâncota cu Centrul de îngrijire de zi și comuna Hășmaș cu Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa.

De serviciile oferite în aceste centre vor beneficia 63 de copii defavorizați, din care 47 sunt de etnie romă.

Grupul țintă al proiectului este de 1462 persoane, dintre care 1031 persoane de etnie romă, fiind format din copii care frecventează centrele de zi, părinții acestora sau alți membri ai familiei, specialiști implicați în activități cu copiii, voluntari, lideri și experți romi, precum și  populația majoritară din localitățile unde funcționează centrele de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.